Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συναγερμός στην ΚΑΤΕΧΌΜΕΝΗ Σμύρνη για την εξαφάνιση Ελληνοαμερικάνου άνδρα από τη Χίο!

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε το ταξίδι ζευγαριού ελληνοαμερικανών με καταγωγή από την Ελάτα της Χίου στη Σμύρνη, αφού κατά τη διάρκεια αγορών ε...


Σε περιπέτεια εξελίχθηκε το ταξίδι ζευγαριού ελληνοαμερικανών με καταγωγή από την Ελάτα της Χίου στη Σμύρνη, αφού κατά τη διάρκεια αγορών εξαφανίστηκε ο 72χρονος ηλικιωμένος με αποτέλεσμα η τύχη του να αγνοείται εδώ και 48 ώρες.

Σύμφωνα με το Politischios, ο 72χρονος μαζί με την σύζυγό του βρέθηκαν στο παζάρι της Σμύρνης για ψώνια, στο πλαίσιο μονοήμερης εκδρομής από τη Χίο. Κατά την επιστροφή όμως και την επιβίβαση στο πούλμαν διαπιστώθηκε ότι το ζευγάρι δεν πήγε, χωρίς να γνωρίζει κάποιος κάτι για την τύχη τους.




Λίγη ώρα αργότερα η σύζυγος του 72χρονου ζήτησε τη συνδρομή του Ελληνικού Προξενείου της Σμύρνης, δηλώνοντας παράλληλα στις αρχές, ότι ο σύζυγός της που αντιμετώπιζε προβλήματα με το Αλτσχάιμερ είχε εξαφανιστεί ενώ βρίσκονταν για ψώνια σε γνωστό πολυκατάστημα της πόλης.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, με το Ελληνικό Προξενείο να συλλέγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, να ειδοποιεί το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και να κινητοποιεί τις τουρκικές αρχές για επιπλέον έρευνες.

«Προχωρήσαμε άμεσα στη δήλωση εξαφάνισης και προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο προκειμένου να βρεθεί ο συμπατριώτης μας. Υπάρχει βίντεο και φωτογραφία από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος την οποία έχουμε πάρει και διανείμει προκειμένου να βοηθήσει στην εύρεση του ηλικιωμένου. Ευελπιστούμε ότι αυτή η περιπέτεια θα έχει αίσιο τέλος», ανέφερε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, Αργυρώ Παπούλια.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ζευγάρι βρίσκονταν στη γειτονική Σμύρνη, αφού είχε κάνει αντίστοιχο ταξίδι πριν από μία εβδομάδα.

Πηγή: politischios