Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μια νέα -μικρή- Ευελπίδων μέσα στις νέες φυλακές

Έξι έως 7 νέες δικαστικές αίθουσες μέσα στις νέες φυλακές που θα κατασκευαστούν για να αντικαταστήσουν τις φυλακές Κορυδαλλού σκέφτεται να ...


Έξι έως 7 νέες δικαστικές αίθουσες μέσα στις νέες φυλακές που θα κατασκευαστούν για να αντικαταστήσουν τις φυλακές Κορυδαλλού σκέφτεται να φτιάξει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να πετύχει την επιτάχυνση διεξαγωγής μεγάλων δικών που θα απασχολήσουν την ελληνική Δικαιοσύνη το επόμενο διάστημα.




Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλάνο που επεξεργάζεται το Υπουργείο , είναι στον ίδιο χώρο των νέων φυλακών θα δημιουργηθούν και έξι ή επτά δικαστικές αίθουσες που θα φιλοξενούν τις πλέον σημαντικές δικές εγκληματικών ενεργειών. Οι δικαστικές αίθουσες θα είναι το ίδιο κτηριακό συγκρότημα (λειτουργούν και σήμερα δικαστικές αίθουσες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού) με γραμματειακή υποστήριξη. Παράλληλα, θα υπάρχει και νοσηλευτικό ίδρυμα και ψυχιατρείο, όπως και σήμερα στον Κορυδαλλό.


Τις πληροφορίες δημοσίευσε η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και επιπλέον το σχέδιο θα προσφέρει μια ακόμα δυνατότητα: Να αποφεύγονται οι μεταφορές κρατουμένων που θεωρούνται «επικίνδυνοι».

Μέχρι τις 25 Αυγούστου

Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει πρώτα να βρεθεί χώρος για να μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού. Για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί 8 μελής Επιτροπή με τη συμμετοχή στρατιωτικών, στελεχών της ΕΛΑΣ και τον διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού η οποία θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της έως τις 25 Αυγούστου, προκειμένου αν θέλει ο πρωθυπουργός να κάνει ανακοινώσεις επί του θέματος στη ΔΕΘ.

Ποιοι χώροι εξετάζονται

Στο μικροσκόπιο όσον αφορά στο το χώρο μεταφοράς των φυλακών μπαίνει έκταση γύρω από τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, παλιά στρατόπεδα στη Μαλακάσα και στον Ασπρόπυργο , στο Χαϊδάρι δίπλα στο ΚΕΒΟΠ και στο Σχιστό. Οι δυο τελευταίοι χώροι είναι πιο αποδεκτοί από τους δικηγόρους που επιθυμούν να μην είναι πολύ μακριά οι φυλακές ώστε να μπορούν να επισκέπτονται τους εντολείς τους.

dikastiko.gr