Tελευταια Νεα

Τετάρτη, Αυγούστου 07, 2019

Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Σταύρο που σκοτώθηκε στη Χίο


Συγγενείς και φίλοι του 19χρονου Σταύρου είπαν το μεσημέρι της Τετάρτης το «τελευταίο αντίο» στον άτυχο νεαρό, που έχασε τη ζωή του από πτώση μπασκέτας - Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αμαρουσίου τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία
Στο πένθος έχει βυθιστεί το Μαρούσι που θρηνεί τον αναπάντεχο χαμό ενός ακόμα νέου ανθρώπου ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις καλοκαιρινές του διακοπές στην χίο.
Ο άτυχος 19χρονος νεαρός έχασε τη ζωή του, όταν προσπάθησε να καρφώσει σε ένα γηπεδο μπασκετ στην Δασκαλόπετρα Χίου, ωστόσο η μπασκέτα δεν άντεξε το βάρος του νεαρού, έσπασε από την βάση της και έπεσε πάνω του.

Συγγενείς και φίλοι του 19χρονου Σταύρου είπαν το μεσημέρι της Τετάρτης το «τελευταίο αντίο» στον άτυχο νεαρό, όπου τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αμαρουσίου.
Τραγικές φιγούρες η οικογένεια του άτχυου Σταύρου οι οποίοι έμαθαν τηλεφωνικά ότι το παιδί τους σκοτώθηκε στις διακοπές του.

Επικήδειοι από συμμαθητή-εκπρόσωπο του σχολείου του και τον παππού του

Εκπρόσωπος από το σχολείο του Σταύρου, δήλωσε, κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας: «Δεν έφυγες πλήρης ημερών, αλλά έφυγες συνδεδεμένος πλήρως με το Χριστό. Συγκαταβατικό παιδί, σε όλα έλεγε ναι. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Σταύρος βρίσκεται στο κέντρο του παραδείσου».

Μάλιστα, έκλεισε την ομιλία του, διαβάζοντας την επιστολή της Καλλιόπης, συμμαθήτριας του Σταύρου, που άφησε στο σημείο που πέθανε. «Ποτέ δε μας προβλημάτισε με θέματα ανυπακοής, διψούσε για πνευματικές και ψυχαγωγικές ευκαιρίες».

Ο παππούς του Σταύρου, από την πλευρά του, είπε: «Aισθάνομαι την ανάγκη να σου πω μερικά λόγια που θα σε συνοδέψουν στο μακρινό σου ταξίδι. Είμαι βέβαιος ότι θα έχεις μία εξέχουσα θέση στην αγκαλιά του Κυρίου. Ήσουν σε όλα έτοιμος. Νηστεία, προσευχή, θεία κοινωνία. Αρχές που διδάχτηκες απ’ την οικογένεια, τα κατηχητικά σχολεία που φοιτούσες και την εκκλησία. Έκανες όσα έπρεπε για να τοποθετηθείς στο κέντρο του παραδείσου. Ξέρεις πολύ καλά ότι ο παράδεισος αρχίζει από τη Γη. Εγώ Σταύρο μου δεν θα σου μιλήσω σαν θεολόγος. Θα σου πω λόγια απλά, λόγια καρδιάς. Η σχέση μας ήταν άψογη. Οι μαραθώνιες ολονυχτίες συζήτησεις που είχαμε ήταν πολύ εποικοδομητικές. Συζητώντας με σένα και τα αδέρφια σου διαπίστωσα ότι είχες μια βαθιά σκέψη επί των θρησκευτικών θεμάτων. Διαπίστωσα ότι είσαι ένας ταλαντούχος και ώριμος νεαρός με στόχους. Όμως έφυγες πολύ γρήγορα από τη ζωή. Στο σύντομο δρόμο σου, έδειξες πραγματικά τι αξίζεις. Είχες βάλει στόχους και τους πετύχαινες. Ήσουν ωραίος παίκτης του μπάσκετ, όπως σου έλεγα χαριτολογώντας. Ήσουν μια αγνή ψύχη. Δεν κακολογούσες κανένα, ήσουν ένας άγγελος στη Γη. Γιατί ξέρεις Σταύρο, υπάρχουν κι άγγελοι στη Γη, δεν είναι μόνο στον ουρανό. Εμείς χάσαμε το δικό μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει. Καλό παράδεισο»

Η ταφή του 19χρονου θα γίνει στο νεκροταφείο Αμαρουσίου

« Προηγουμενη
Επομενη »