Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τέταρτο φορτίο με S-400 στην Τουρκία - Μόσχα: «Ο Ερντογάν ζήτησε επιτάχυνση των παραδόσεων...»

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι παραδόσεις τμημάτων του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην Τουρκία καθώς προσγειώθηκε πριν λίγο τέταρτ...


Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι παραδόσεις τμημάτων του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην Τουρκία καθώς προσγειώθηκε πριν λίγο τέταρτο ρωσικό αεροσκάφος, ένα Il-76, στην αεροπορική βάση Mürted. Ρωσικές πηγές τονίζουν πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζήτησε επιτάχυνση των παραδόσεων.




Ο Τούρκος ΥΠΑΜ, Χ.Ακάρ, είπε σε δηλώσεις του πως "οι επιχειρήσεις μας απέναντι στην τρομοκρατία θα συνεχιστούν με αυξημένο ρυθμό και ένταση. Ο αγώνας μας συνεχίζεται εναντίον απειλών και κινδύνων σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο. Η αγορά των S-400 δεν ήταν επιλογή αλλά αναγκαιότητα".

Τουρκικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν και τονίζουν πως υπάρχει μια επαναξιολόγηση των τοποθεσιών εγκατάστασης των συστοιχιών των S-400.

Αν και όπως λένε ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα δώσει την τελική έγκριση με βάση τα επίπεδα ρίσκου και στρατηγικών προτεραιοτήτων, υποψήφιες πόλεις για την εγκατάσταση των S-400 είναι οι Gaziantep-Sanliurfa και Mερσίνα-Anamur.

Αν η προτεραιότητα είναι η Συρία τότε το σύστημα θα εγκατασταθεί σε Gaziantep-Sanliurfa. Προτεραιότητα είναι επίσης η διασφάλιση των ενεργειακών πόρων και η προστασία των δικαιωμάτων των τ/κ στην Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο. Στην περίπτωση αυτή οι πύραυλοι θα εγκατασταθούν σε Μερσίνα-Anamur.

Επιπλέον σημειώνουν πως στρατηγικής σημασίας είναι και η προστασία των Στενών. Συνεπώς αν ο κίνδυνος από την Συρία ελαχιστοποιηθεί τότε οι πυροβολαρχίες μπορούν να μεταφερθούν προς Κωνσταντινούπολη.

Πάντως, το αντιαμερικανικό κλίμα γιγαντώνεται στην Τουρκία λίγα 24ωρα πριν τους εορτασμούς της επετείου της απόπειρας πραξικοπήματος.