Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τσαβούσογλου: «Οι S-400 στην Τουρκία δεν απειλούν το NATO»! Μόνο την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ...

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε νέες δηλώσεις του επανέλαβε την θέση ότι οι ρωσικοί πύραυλοι S-400 που αγόρασε η Τουρκία και εγκαθίστανται ...


Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε νέες δηλώσεις του επανέλαβε την θέση ότι οι ρωσικοί πύραυλοι S-400 που αγόρασε η Τουρκία και εγκαθίστανται διαρκώς στο έδαφός της, δεν αποτελούν απειλή για το NATO, ενώ προσπάθησε να ο «μεταμορφώσει» ως διμερές πρόβλημα ΗΠΑ – Τουρκίας.




Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, που βρίσκεται στην Ταϊλάνδη για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του ASEAN, μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα των S-400 και το ενδεχόμενο να προκύψει απειλή για την Συμμαχία από την ανάπτυξη και την λειτουργία των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά πως » οι S-400 δεν συνιστούν απειλή για το NATO», ενώ προσέθεσε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το NATO» ενώ ανέφερε ως επιχείρημα προηγούμενες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η Τουρκία συμβάλλει με πολλούς τρόπους στις επιχειρήσεις του NATO και αυτά τα προβλήματα δεν προέκυψαν ποτέ σε καμία Σύνοδο», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι οι S-400 είναι διμερές ζήτημα ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ και όχι ανάμεσα στην Τουρκία και το NATO.