Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σκύρος, Εύβοια, Ψαρά και Άνδρος νοίωθουν την τουρκική ανάσα.... Οι τούρκοι δέσμευσαν με NATVEX το κεντρικό Αιγαίο...

Με παράνομη οδηγία προς ναυτιλομένους οι Τούρκοι δεσμεύουν την καρδιά του Αιγαίου, μεταξύ των νησιών Σκύρο, Εύβοια, Ψαρά και Άνδρο, οι Τ...


Με παράνομη οδηγία προς ναυτιλομένους οι Τούρκοι δεσμεύουν την καρδιά του Αιγαίου, μεταξύ των νησιών Σκύρο, Εύβοια, Ψαρά και Άνδρο, οι Τούρκοι, για άσκηση σήμερα το μεσημέρι με πυρά από τις 15:00 μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.




Στο μεταξύ, το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκε και η πρώτη αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών μετά από μικρό χρονικό διάστημα που τα αεροσκάφη των δύο πλευρών δεν είχαν εμπλακεί.

Συγκεκριμένα στις 12:20 τουρκικά μπήκαν στο FIR Αθηνών στην περιοχή της Σάμου. Ελληνικά F-16 είχαν απογειωθεί από το Καστέλι της Κρήτης και αναχαίτισαν τους εισβολείς οι οποίοι δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις με αποτέλεσμα να σημειωθεί εμπλοκή που ήταν σύντομη καθώς γρήγορα οι τούρκοι ήταν στα σκοπευτικά των ελληνικών μαχητικών. Αποχώρησαν στις 12:35. Συνολικά χθες τα τουρκικά μαχητικά σημείωσαν 26 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου ενώ δύο, από τα συνολικά 8 μαχητικά που έστειλε η Άγκυρα, ήταν οπλισμένα, όπως αναφέρει το news.gr.

Παράλληλα η Άγκυρα διατηρεί την ένταση και στην Κύπρο καθώς σε περιοχές του τεμαχίου 9 και του τεμαχίου 12 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης κινείται από σήμερα το τουρκικό σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός».

Σύμφωνα με νέα παράνομη Navtex που εξέδωσε αργά χθες η Τουρκία, το «Μπαρμπαρός» με συνοδευτικά σκάφη τα «Tanux-1» και «Apollo Moon» θα πραγματοποιήσει (παράνομες) σεισμογραφικές έρευνες στην περιοχή που περιγράφεται, μέχρι και τις 20 Αυγούστου.