Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

MONO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΚΕΠΕΠ Λεχαινών: Ίδρυμα ψυχιατρικών νοσημάτων χωρίς ψυχίατρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στις 11.00 το πρωί οι εργαζόμενοι του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες που επικρατ...



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στις 11.00 το πρωί οι εργαζόμενοι του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες που επικρατούν στην προνοιακή μονάδα.






«Με τις πολιτικές που ασκούνται, που δεν προσλαμβάνεται το απαραίτητο προσωπικό, η μονάδα αυτή μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών, παρότι οι λιγοστοί εργαζόμενοι δίνουν και την ψυχή τους για να απαλύνουν τις συνθήκες διαβίωσης, φιλοξενίας αυτών των παιδιών. Η μονάδα έπρεπε να φιλοξενεί παιδιά από 2,5 έως 18 ετών αλλά εδώ υπάρχουν εγκαταλελειμμένα παιδιά 47ετών γιατί δεν υπάρχουν προγράμματα αποϊδρυματοποίησης», δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Μόνο 15 άτομα είναι νοσηλευτικό προσωπικό για τα 44 παιδιά. Τα περισσότερα αντιμετωπίζουν ψυχικές διαταραχές και δεν υπάρχει ψυχίατρος εδώ και 4 μήνες με αποτέλεσμα τα παιδιά αυτά να καθηλώνονται για λόγους αυτοπροστασίας», πρόσθεσε.

«Είμαστε σε απόγνωση . Για να φτάσουμε εδώ, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Ο ψυχίατρος έφυγε εδώ και τέσσερις μήνες και δεν ξέρουμε για ποιο λόγο έφυγε και μας άφησε ακέφαλους σε τέτοια περιστατικά», τόνιζε από την πλευρά της η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων κ. Παναγιωτοπούλου.