Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ... Η Ελλάδα κινείται για την Αγορά F-35...!!! Ανατροπή δεδομένων και δηλώσεις του ΥΠΑΜ...!!

Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, καθώς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο απόκτησης αμερικανικών stea...


Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, καθώς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο απόκτησης αμερικανικών stealth μαχητικών F-35, στον απόηχο της κλιμάκωσης από την τουρκική πλευρά και της αποβολής της Τουρκία από το πρόγραμμα για τα μαχητικά.

Η απόκτηση των F-35 μπορεί να ανατρέψει τα υπάρχοντα δεδομένα στο Αιγαίο, καθώς τα πλήγματα – σε πρίπτωση σύρραξης – θα μπορούν να γίνουν με μεγαλύτερη ακρίβεια και από μεγαλύτερη απόσταση, γεγονός που θα ενισχύσει τόσο τη δύναμη της ΠΑ, όσο και την αποτρεπτική ισχύ.




Όπως είναι φυσικό όμως, αναμένεται σφοδρή αντίδραση από την Τουρκία, και πιθανώς από τη Ρωσία, η οποία και εκτός από σύσφιξη των σχέσεων με την Άγκυρα, δείχνει να υιοθετεί μια επιθετική στάση ενάντια στην Αθήνα με αφορμή τους ελληνικούς S-300 και τις ελληνο-ισραηλινές σχέσεις.

Την δυσφορία του για την αποβολή από το πρόγραμμα των F-35 εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, την ίδια στιγμή που ο Έλληνας υπουργός άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποκτήσει τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας για τα μαχητικά 5ης γενιάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το θέμα αναμένεται να απασχολήσει στο μέλλον συνολικά την ελληνική κυβέρνηση: «το F-35 είναι ένα αεροπλάνο μαχητικό πέμπτης γενιάς και σύντομα η πρόσκτηση εναέριων οπλικών συστημάτων πέμπτης γενιάς θα απασχολήσει όχι μόνο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά την ελληνική κυβέρνηση συνολικά διότι αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται από το ΚΥΣΕΑ».

Σύμφωνα με τον Αντιπτέραρχο της Ελληνικής Αεροπορίας, Κωνσταντίνο Ιατρίδη ο οποίος μίλησε στο OPEN TV, τα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη F-35, έχουν την δυνατότητα να προσβάλουν στόχους από μεγάλη απόσταση, με μεγάλη ακρίβεια, χωρίς να γίνονται αντιληπτά από τα εχθρικά αεροσκάφη καθώς έχουν την ικανότητα «stealth».

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη του επίσκεψη ως Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.