Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ... Ερντογάν προς Τραμπ: «Αφού Δε μου δίνεις τα F-35 δεν αγοράζω Boeing»! Κυρώσεις τουρκίας σε ΗΠΑ...

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει κατανοήσει την αδυναμία των Αμερικανών να «ζήσουν» γεωπολιτικά ως πλανητικοί ηγεμόνες χωρίς την Τουρκία και κυριολε...


Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει κατανοήσει την αδυναμία των Αμερικανών να «ζήσουν» γεωπολιτικά ως πλανητικοί ηγεμόνες χωρίς την Τουρκία και κυριολεκτικά τους κτυπάει στην «αχίλλειο πτέρνα» τους που είναι το γόητρο!

Στις ΗΠΑ επιτέθηκε στη σημερινή του ομιλία σε συγκέντρωση του κόμματός του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις οποίες τις απειλεί με οικονομικές κυρώσεις.




Αν αρνηθούν να μας πουλήσουν τα μαχητικά F-35, τότε η Τουρκία θα στραφεί σε άλλες επιλογές, είπε ο κύριος Ερντογάν. Ο κύριος Ερντογάν μάλιστα πρόσθεσε πως σε μια τέτοια περίπτωση, η χώρα του θα πρέπει να επανεξετάσει την αγορά αεροσκαφών τύπου Boeing από τις ΗΠΑ.

Ενημέρωσε παράλληλα τα στελέχη του κόμματός του πως το σύστημα S-400 που αγόρασε η Άγκυρα από την Ρωσία θα είναι έτοιμο προς χρήση τον Απρίλιο του 2020, αφού ολοκληρωθεί η εκπαίδευση και οι απαραίτητες δοκιμές.

Όλοι ξέρουν ότι ο λόγος που οι Αμερικανοί κυριαρχούν στον πλανήτη δεν είναι επειδή είναι ιχυρότεροι από τους Ρώσους και τους Κινέζους γιατί σε έναν θερμοπυρηνικό πόλεμο θα «έλιωναν» το ίδιο ακριβώς με τους αντιπάλους τους, αλλά επειδή έχουν δημιουργήσει τον μύθο πως είναι οι ισχυρότεροι με ένα ευρύ πλαίσιο προπαγάνδας και συμμαχιών.

Αυτός ο μύθος όμως καταρρίπτεται εύκολα μόλις βρεθούν χώρες μεσαίας ισχύος όπως η Τουρκία και η Σ.Αραβία οι οποίες και έχουν μέγιστη σημασία για τις ΗΠΑ και δεν υπακούν στην βούληση των Αμερικανών.

Η Τουρκία για τις ΗΠΑ σημαίνει έλεγχο των Στενών και παρεμπόδιση της καθόδου των Ρώσων στα «ζεστά» νερά της Μεσογείου και ιδιαίτερα της ανατολικής Μεσογείου, αλλά και έλεγχο της Μέσης Ανατολής καθώς η Τουκία βρίσκεται σε καίριο γεωπολιτικό σημείο.

Η δε Σαουδική Αραβία είναι χώρα που έχει καταστήσει το δολάριο παγκόσμιο κυρίαρχο αποθεματικό νόμισμα μετά την μακιαβελική συμφωνία του Κίσινγκερ το 1973 για συναλλαγές του πετρελαίου ΜΟΝΟ σε δολάρια.

Ότι κι αν πράξουν οι δύο αυτές χώρες δεν πρόκειται οι ΗΠΑ να φανούν «σκληρές» μαζί τους. Χωρίς Τουρκία το ΝΑΤΟ διαλύεται στα σύνορα με την Ανατολή και χωρίς την Σ.Αραβία το δολάριο μετατρέπεται σε... χαρτί γενικής χρήσεως.

Έτσι ο Ρ.Τ.Ερντογάν μπορεί και απειλεί ο ίδιος με κυρώσεις τους Αμερικανούς μειώνοντας έτσι κατά πολύ το γόητρό τους. Η ιστορία αυτή των ρωσικών S-400 έχει στοιχίσει τα μέγιστα στους Αμερικανούς και αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο μεγάλος γεωπολιτικός «σκακιστής» είναι ο Β.Πούτιν ο οποίος και «έστησε» αριστοτεχνικά αυτή την ιστορία «ξεγυμνώνοντας» το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.




Θυμίζουμε ότι "Γη και ύδωρ" έδωσαν οι ΗΠΑ στην Τουρκία καθώς της πρότειναν να κρατήσει τους S-400 αλλά να μην τους ενεργοποιήσει και ως αντάλλαγμα θα πάρουν πολλά δισ δολάρια από μια νέα εμπορική συμφωνία που θα συναφθεί μεταξύ Τραμπ και Ερντογάν!

Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα του Προέδρου Ν.Τραμπ, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, τηλεφώνησε στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του ζήτησε να μην ενεργοποιηθεί το ρωσικό σύστημα S-400.

Αν η Τουρκία απαντήσει θετικά, δεν θα υποβληθούν κυρώσεις του είπε ο γερουσιαστής. Η Αμερική ως αντάλλαγμα θα προσφέρει μία ισχυρή εμπορική συμφωνία (trade agreement).

Όμως, αν η Τουρκία συνεχίσει με ενεργοποίηση των S-400, τότε οι κυρώσεις είναι αναπόφευκτες, προειδοποίησε ο γερουσιαστής.

Φυσικά μετά από μια τέτοια υποχώρση την οποία το pronews την είχε προβλέψει, ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα κάνει πολύ σκληρότερα παζάρια.