Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απίστευτη ιστορία: Γιος του φαροφύλακα από τη Νίσυρο έγινε δισεκατομμυριούχος!-Βίντεο

Όταν η οικογένεια του Τζον Κατσιματίδη έφυγε το 1948 από τη Νίσυρο, ούτε που περνούσε από το μυαλό του πως το 2019, θα βρίσκεται το όνομ...


Όταν η οικογένεια του Τζον Κατσιματίδη έφυγε το 1948 από τη Νίσυρο, ούτε που περνούσε από το μυαλό του πως το 2019, θα βρίσκεται το όνομά του στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο…για ακόμη μία φορά!




Ο πατέρας του δούλευε σαν φαροφύλακας σε έναν απομονωμένο βράχο του νησιού και μέσα στη φτωχιά και τον εμφύλιο αποφασίζει να μαζέψει τα λιγοστά πράγματα που έχει την γυναίκα του και τον νεογέννητο γιο του και να φύγει. Πρώτη στάση το λιμάνι του Πειραιά και τελικός προορισμός η Νέα Υόρκη.

Η οικογένεια Κατσιματίδη θα εγκατασταθεί στο Χάρλεμ και ο Τζον από μικρή ηλικία θα αρχίσει να βοηθάει τον πατέρα του δουλεύοντας σε ένα μπακάλικο. Μεγαλώνοντας θα ξεκινήσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης που όμως δεν θα ολοκληρώσει ποτέ για να πιάσει δουλειά στο παντοπωλείο ενός γνωστού του το οποίο και τελικά αγόρασε.

Και κάπου εδώ ξεκινάει το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα, το ένα μαγαζί γίνεται αλυσίδα παντοπωλείων με την επωνυμία Gristedes /Red Apple και φτάνει τα 50 καταστήματα κάνοντας την μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ τροφίμων της Νέας Υόρκης.

Όμως ο Τζον Κατσιματίδης δεν θα σταματήσει εκεί αφού αποφασίζει να μπει και στην αγορά του Real Estate αγοράζοντας περισσότερα από 300 ακίνητα-«φιλέτα» σε Νέα Υόρκη και Φιλαδέλφεια και θα δημιουργήσει πάνω από 400 βενζινάδικα convenience stores. Ότι πιάνει γίνεται χρυσός.

Και αν και παράτησε το πανεπιστήμιο και δεν πήρε ποτέ το πτυχίο του το 1997 το ίδιο το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης τον ανακήρυξε επίτιμο διδάκτορα αλλά και επιχειρηματία της χρονιάς.