Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στην Αττική το ένα από τα δέκα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου

Στα δέκα έφτασαν τα δηλωμένα για εφέτος κρούσματα λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας. Μάλιστα, ο ιός φαίνεται ότι έκανε την ε...


Στα δέκα έφτασαν τα δηλωμένα για εφέτος κρούσματα λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας. Μάλιστα, ο ιός φαίνεται ότι έκανε την εμφάνισή του και στο Λεκανοπέδιο Αττικής, αφού ένας από τους ασθενείς εκτιμάται ότι μολύνθηκε στην Ανατολική Αττική.


Σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ – πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν επιπλέον πέντε κρούσματα της νόσου στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ατόμων που από τις αρχές του καλοκαιριού έως σήμερα έχουν επιβεβαιωμένα νοσήσει από τον ιό σε δέκα.




Από τους ασθενείς οι πέντε εμφάνισαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα –πρόκειται κυρίως για εκδηλώσεις εγκεφαλίτιδας, άσηπτης μηνιγγίτιδας ή μηνιγγοεγκεφαλίτιδας– και οι υπόλοιποι είχαν ήπιες εκδηλώσεις (κυρίως εμπύρετο νόσημα). Από το σύνολο των ατόμων που εμφάνισαν λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, οι τρεις τουλάχιστον έως χθες το πρωί νοσηλεύονταν, εκ των οποίων δύο σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, τα κρούσματα που έχουν δηλωθεί έως σήμερα προέρχονται από την Πιερία (Δήμος Κατερίνης), την Ξάνθη (Δήμος Τοπείρου), την Καβάλα (Δήμος Νέστου), τη Λάρισα (Δήμος Λαρισαίων), την Καρδίτσα (Δήμος Σοφάδων) και την Ανατολική Αττική (Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος). Επιπρόσθετα, από το σύστημα επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ιπποειδή που διενεργεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το 2019 έχουν καταγραφεί δύο περιστατικά πρόσφατης λοίμωξης σε ιπποειδή, σε οικισμό του Δήμου Αβδήρων της Ξάνθης και σε οικισμό του Δήμου Τυρνάβου Λάρισας, που υποδηλώνουν την κυκλοφορία του ιού και σε αυτές τις περιοχές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες του ΕΟΔΥ, δεν αποκλείεται η κυκλοφορία του ιού και σε άλλες περιοχές της χώρας, γεγονός που καθιστά επιτακτική τη λήψη ατομικών μέτρων προφύλαξης από τα κουνούπια σε όλη την επικράτεια.