Tελευταια Νεα

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2019

Συνεχής παρακολούθηση των κινήσεων του τουρκικού Στόλου από το Ισραήλ ενώ ο Ερντογάν απειλεί Ελλάδα και Κύπρο


«Κατά πόδας» παρακολουθούν τις κινήσεις του τουρκικού Στόλου οι Ισραηλινοί, επιστρατεύοντας μέχρι και δορυφόρους οι οποίοι μπορούν να δώσουν σε πλησίον του πραγματικού χρόνου, τι ακριβώς μέσα έχει στείλει η Τουρκία στην περιοχή, την ώρα που ο Ερντογάν απειλεί άπαντες μιλώντας για "κακούς γείτονες" ενώ "γκρεμίζει" και τις τελευταίες "γέφυρες" συνεννόησης με τις ΗΠΑ για το θέμα των F-35, λέγοντας πως δεν έχει ανάγκη τις ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του που έκανε πριν από λίγη ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως η Τουρκία έχει την δύναμη να αντιδράσει άμεσα σε οποιαδήποτε επίθεση, η οποία θα απειλήσει την ακεραιότητα της χώρας, ενώ για τις ΗΠΑ είπε πως δεν συμπεριφέρονται καλά πλέον απέναντι στη χώρα του.
«Λόγω της γεωπολιτικής θέσης που βρίσκεται η χώρα, η Τουρκική Δημοκρατία δέχεται συνεχώς επιθέσεις, όμως ο στρατός τις έχει αποτρέψει.


S-400, F-35, το ζήτημα της Λιβύης και η κατάσταση στην Α. Μεσόγειο, είμαι μερικές από τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα.

Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλά θέματα που η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπίσει στη διεθνή σκηνή, κυρίως λόγω της γεωγραφικής θέσης στην οποία βρίσκεται.

Για παράδειγμα, έξι Τούρκοι υπήκοοι έπεσαν θύματα απαγωγής την Κυριακή στη Λιβύη από τις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ. Η Άγκυρα προειδοποίησε τις δυνάμεις του Haftar και οι αιχμάλωτοι αμέσως απελευθερώθηκαν τη Δευτέρα.

Ο Haftar, πρώην αξιωματικός του Καντάφι, προσπαθεί να καταστρέψει την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας με έδρα την Τρίπολη (GNA).

Για την Κύπρο

«Η Κύπρος έχει διαιρεθεί από το 1974, όταν η Τουρκία αναγκάστηκε επέμβει στο νησί μετά από ένα ελληνοκυπριακό στρατιωτικό πραξικόπημα.

Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), που ιδρύθηκε το 1983, αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία και αντιμετωπίζει μακροχρόνιο εμπάργκο στο εμπόριο.

Εν τω μεταξύ, η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα ως Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία ιδρύθηκε το 1960.

Εμείς αμφισβητούμε τις μονομερείς ενέργειες των Ελληνοκύπριων στην Α. Μεσόγειο, καθώς η Λευκωσία παραβιάζει τους κανόνες.»

«Εμείς είμαστε χρόνια στο ΝΑΤΟ. Έχουμε προσφέρει τα πάντα για την Συμμαχία.

Οι ΗΠΑ δεν μας έχουν συμπεριφερθεί σωστά. Πλέον μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, καθώς η αμυντική μας βιομηχανία μπορεί να καλύψει πλέον τις ανάγκες μας.

Παλιά προσέγγισα τις ΗΠΑ για να αγοράσουμε UAV. Δεν μας το επέτρεψαν. Τώρα παράγουμε τα δικά μας και είμαστε σε θέση να κατασκευάσουμε ακόμα καλύτερα,» δήλωσε ο Ερντογάν.

Το Ισραήλ καταγράφει τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων
Η ισραηλινή εταιρεία Image Sat η οποία επικεντρώνει τη δραστηριότητα των δορυφόρων της, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ν.Α.Μεσογείου αποκάλυψε ότι το τουρκικό Ναυτικό έστειλε νέα φρεγάτα στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα μια κλάσης G (Ο.H Perry) στο πλαίσιο της αλλαγής σκάφους για την… «προστασία» του Fatih το οποίο ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς κάνει στην κυπριακή ΑΟΖ εκτός από το να την παραβιάζει.

Το τουρκικό γεωτρύπανο βρίσκεται μερικά μόλις χιλιόμετρα ανατολικά της Πάφου, εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Σε προηγούμενη φωτογραφία του ίδιου λογαριασμού, στις 16 Ιουνίου, διακρίνεται ο «Πορθητής» μέσα από τα σύννεφα, ενώ δίπλα βρίσκεται και η τουρκική, φρεγάτα Barbaros.

Στις 20 Μαΐου 2019, το τουρκικό πλοίο συνόδευε μία φρεγάτα MEKO 200TN.

Οι Τούρκοι εναλλάσσουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα τα σκάφη που διατηρούν δίπλα στα πλωτά γεωτρύπανά (Φατιχ και Γιαβούζ) υποτίθεται για να τα προστατέψουν από κάποια ελληνική αντίδραση.

Φυσικά γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να διανοηθεί να κάνει κάτι, που σημαίνει πως η παρουσία των τουρκικών σκαφών, δεν έχει να κάνει με παροχή προστασίας, έχει και την έννοια και στρατιωτικής κατάληψης της κυπριακής ΑΟΖ πέρα από αυτή της οικονομικής.
« Προηγουμενη
Επομενη »