Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ερντογάν: Όσοι επιτίθενται στην πολιτική μας στην ανατολική Μεσόγειο είναι σαν να ρίχνουν αλάτι στις πληγές μας

Μιλώντας σε περιφερειάρχες της χώρας του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία ενεργεί με βάση το διεθνές δίκαιο και το καθεστώ...


Μιλώντας σε περιφερειάρχες της χώρας του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία ενεργεί με βάση το διεθνές δίκαιο και το καθεστώς της εγγυήτριας χώρας στην ανατολική Μεσόγειο και αναφερόμενους σε όλους όσοι επιτίθενται στην Άγκυρα σημείωσε: «Όσοι επιτίθεται στην πολιτική μας στην ανατολική Μεσόγειο είναι σαν να ρίχνουν αλάτι και πιπέρι στις πληγές μας».




Ο πρόεδρος της Τουρκίας επεσήμανε: «Πλέον, έχουμε δύο δικά μας γεωτρύπανα. Τα πλοία μας κάνουν έρευνες και επιχειρούν στην περιοχή. Οι κύριοι ενοχλούνται. Γιατί; Εμείς επιχειρούμε εκεί με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Στην Κύπρο υπάρχουν ομογενείς μας και εμείς για την Κύπρο δεν είμαστε μια οποιανδήποτε χώρα. Για την Κύπρο η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη. Η Ελλάδα και η Βρετανία είναι επίσης εγγυήτριες χώρες. Η Ε.Ε λειτουργεί ως παρατηρητής, αλλά ποτέ δεν έκανε αυτό που της αναλογούσε».

Ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ευρώπη ότι δεν τήρησε ποτέ τις υποσχέσεις που έδωσε στην Τουρκία. «Έδωσαν υποσχέσεις για οικονομική βοήθεια. Ούτε και αυτές τις τήρησαν. Αυτοί είστε εσείς. Αυτοί δεν είστε; Ποτέ δεν τηρήσατε τις υποσχέσεις σας».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση «μεγάλο εμπορικό εταίρο και συνοδοιπόρο της Τουρκίας στα ανθρώπινα ζητήματα», εντούτοις υπογράμμισε ότι η άλλη πλευρά δεν βλέπει με τον ίδιο τρόπο την Τουρκία.

«Η οδός για τη συνέχιση αυτής της πρόθεσης είναι και η Ε.Ε. να έχει την ίδια αντίληψη. Δεν ξεχάσαμε αυτά που μας υποσχέθηκε η Ε.Ε. για την πλήρη ένταξή μας. Παρότι εμείς εκπληρώσαμε τις υποσχέσεις μας στο μεταναστευτικό, η απέναντι πλευρά έδωσε υποσχέσεις τόσο για οικονομική βοήθεια όσο και για άρση των θεωρήσεων, που ωστόσο δεν εκπλήρωσε και γι’ αυτό πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση της», συμπλήρωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Για κάθε βήμα που θα κάνουν εκείνοι, εμείς θα κάνουμε δέκα. Θέλω να ελπίζω ότι στο άμεσο μέλλον θα πετύχουμε έναν ευρύ συμβιβασμό με την Ε.Ε. όσον αφορά στην πολιτική στη Συρία και την ανατ. Μεσόγειο. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, ο Ερντογάν ανέφερε ότι δεν ξεχνά τις συνομιλίες στο Μπούργκενστοκ και τη συνέχεια έπειτα με το δημοψήφισμα και την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. «Στο δημοψήφισμα το 65% των Τ/Κ είπε ‘ναι’ στις αποφάσεις του Μπούργκενστοκ και η απέναντι πλευρά (Ε/Κ) είπε όχι με 75%. Το 75% που είπε ‘όχι’ το ενέταξαν στην Ε.Ε. και τους αδελφούς μας της βορείου Κύπρου δεν τους ενέταξαν», είπε.

Πηγή: sigmalive.com