Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νεκρός λουόμενος μετά από επίθεση αμοιβάδας που «τρώει» τον εγκέφαλο

Τραγικό θάνατο βρήκε λουόμενος στη Βόρεια Καρολίνα, όταν την ώρα που κολυμπούσε δέχθηκε επίθεση από μία… σπάνια αμοιβάδα που «τρώει» τον αν...


Τραγικό θάνατο βρήκε λουόμενος στη Βόρεια Καρολίνα, όταν την ώρα που κολυμπούσε δέχθηκε επίθεση από μία… σπάνια αμοιβάδα που «τρώει» τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Ο Eddie Gray μολύνθηκε ενώ βρισκόταν σε ένα water park. Ο θάνατός του ήταν «τραγικός και πρόωρος», σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του θύματος.




Το θύμα είχε επισκεφθεί το πάρκο με μία ομάδα εκκλησιαστικής αποστολής, στην οποία ήταν μέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Sky News.

Η Εγκεφαλοφάγα αμοιβάδα, με την επιστημονική ονομασία «Naegleria fowleri», είναι μονοκύτταρος οργανισμός που βρίσκεται μέσα στο ζεστό γλυκό νερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με τους ειδικούς.




Αν κάποιος την καταπιεί κατά λάθος είναι αβλαβής, αλλά εάν εισέλθει στο σώμα μέσω της μύτης μπορεί να φτάσει έως τον εγκέφαλο και να προκαλέσει πρωτογενή αμοιβαδική μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, η οποία μπορεί να αποβεί θανατηφόρα.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η αμοιβάδα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες ακόμη και εννέα ημέρες μετά την επίθεση.

Τα συμπτώματα ξεκινούν με πονοκέφαλο, πυρετό, ναυτία και εμετό. Στη συνέχεια, το θύμα βιώνει επιληπτικές κρίσεις και πέφτει σε κώμα. Όταν ένα άτομο παρουσιάσει συμπτώματα, οι πιθανότητες θανάτου είναι πάνω από 97% και πεθαίνει μέσα σε πέντε ημέρες.

Σύμφωνα με αξιωματούχους στον χώρο της υγείας, το κολύμπι δεν είναι τόσο ανησυχητικό. Αλλά οι καταδύσεις ή τα άλματα από ύψος στο νερό είναι καταστάσεις που δυνητικά θα μπορούσαν να αποδειχθούν επικίνδυνες. Γι’ αυτό συνιστάται η χρήση ειδικού κλιπ που κρατά κλειστή τη μύτη κατά τη βίαιη είσοδο του ατόμου στο νερό.

Ο συγκεκριμένος τύπος αμοιβάδας έχει μολύνει 145 ανθρώπους στις ΗΠΑ από το 1962 μέχρι και το περασμένο έτος.