Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΦΥΣΙΚΑ... ΚΟΣΜΟΣ Το Ισλαμικό Κράτος ανασυντάσσεται στην αν. Συρία δυτικά του Ευφράτη

Το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται ότι απέχει πολύ από την ολοκληρωτική του ήττα, όπως προκύπτει από τις πρόσφατες επιθέσεις που εξαπέλυσε στον...


Το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται ότι απέχει πολύ από την ολοκληρωτική του ήττα, όπως προκύπτει από τις πρόσφατες επιθέσεις που εξαπέλυσε στον συριακό στρατό στην ανατολική Συρία, δυτικά του ποταμού Ευφράτη.




Τις τελευταίες δύο εβδομάδες το Ισλαμικό Κράτος πύκνωσε τις επιδρομές του ενάντια στον συριακό στρατό, εξαπολύοντας μεγάλες επιθέσεις σε στρατιωτικές θέσεις γύρω από την πόλη Αλ Μαγιαντίν στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Το Σάββατο το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε ισχυρά στις θέσεις του συριακού στρατού στην περιοχή της Μπαντίγια της Αλ Μαγιαντίν, προκαλώντας αρκετές απώλειες στους κυβερνητικούς.

Σύμφωνα με συριακή στρατιωτική πηγή που επικαλείται το Al Masdar News, οι επιθέσεις αυτές των τζιχαντιστών στην ανατολική Συρία δεν είναι σύμπτωση.

Το Ισλαμικό Κράτος ανασυντάσσεται, σημειώνει η ίδια πηγή και προσθέτει ότι προετοιμάζεται να εξαπολύσει ευρεία επίθεση με στόχο να ανακαταλάβει εδάφη στην ανατολική Συρία.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι έρημος, πράγμα που δυσκολεύει τον συριακό στρατό στις επιχειρήσεις του.

Η ίδια έρημος ευνοεί τον ανορθόδοξο πόλεμο των τρομοκρατών, οι οποίοι μετά τα χτυπήματά τους βρίσκουν καταφύγιο στις σπηλιές στα ορεινά της ερήμου.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει ενεργοποιήσει μυστικούς πυρήνες του και στα ανατολικά του Ευφράτη, στα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ιδίως στη βορειοανατολική Συρία στην επαρχία της Χασάκα.

Τζιχαντιστές πραγματοποίησαν επιθέσεις και τρομοκρατικά χτυπήματα σε στόχους των SDF.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) πραγματοποιούν συνεχώς εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα εδάφη που ελέγχουν, ωστόσο, το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται ότι διατηρεί περισσότερους πυρήνες από όσους αναμενόταν.