Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λήξη «κόκκινου συναγερμού» στην Ευρώπη - Ανάσα δροσιάς μετά το ρεκόρ ζέστης

Μικρή μείωση θα καταγράψει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος Aνάσα δροσιάς παίρνει η Γηραιά Ήπειρος μετά τα απανωτά χτυπήματα καύσωνα ...

075_economou-notitle190725_npSI7
Μικρή μείωση θα καταγράψει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος

Aνάσα δροσιάς παίρνει η Γηραιά Ήπειρος μετά τα απανωτά χτυπήματα καύσωνα και τις θερμοκρασίες ρεκόρ που έπληξαν τις περισσότερες χώρες της δυτικής Ευρώπης προκαλώντας σοβαρή ταλαιπωρία στους κατοίκους, προβλήματα στις συγκοινωνίες αλλά και πυρκαγιές.




Οι αρχές ήραν τον «κόκκινο συναγερμό για καύσωνα». Τώρα, ο «πορτοκαλί συναγερμός επιφυλακής» παραμένει σε ισχύ σε 31 διαμερίσματα.

Στους 40 βαθμούς Κελσίου σκαρφάλωσε ο δράργυρος στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία.

Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο στο Παρίσι και το Λίνγκεν στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας, με 42,6 βαθμούς Κελσίου. Το Βέλγιο και η Ολλανδία γνώρισαν, επίσης, ιστορικά ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών με 41,8 βαθμούς Κελσίου στο Μπέγκιζνεντιζκ, στο βόρειο Βέλγιο, και 40,4 βαθμούς Κελσίου στη νότια Ολλανδία.

Η σφοδρή άνοδος της θερμοκρασίας προκάλεσε στη Γαλλία μεγάλες πυρκαγιές, μετατρέποντας σε στάχτη χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στη Νορμανδία (δυτικά) και σε άλλες περιοχές.

Σχεδόν 20.000 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων καταστράφηκαν επίσης χθες στον γαλλικό βορρά από πυρκαγιές που προκάλεσε ο καύσωνας.