Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δείτε γιατί οι Άγγλοι φτιάχνουν τα καλύτερα παπούτσια!

perpetualΈνα ποιοτικό κοστούμι είναι καλό, ένα ωραίο ρολόι είναι απαραίτητο, αλλά χωρίς ένα αξιοπρεπές ζευγάρι παπούτσια, η πρώτη εντύπω...


perpetualΈνα ποιοτικό κοστούμι είναι καλό, ένα ωραίο ρολόι είναι απαραίτητο, αλλά χωρίς ένα αξιοπρεπές ζευγάρι παπούτσια, η πρώτη εντύπωση που θα κάνετε, πιθανόν να είναι καταστροφική. Όλοι λένε ότι είναι το πρώτο πράγμα που οι άνθρωποι παρατηρούν, πολύ πριν το κούρεμα σας ή το Explorer στο καρπό σας (που μόλις ξεχρεώσατε). Τα παπούτσια, κύριοι, πρέπει να τα παίρνετε στα σοβαρά. Οι περισσότεροι άνδρες που παίρνουν στα σοβαρά τα παπούτσια τους, αρχίζουν να έχουν μια προτίμηση απο νωρίς και σπάνια ξεφεύγουν. Πολλοί από εμάς προτιμούν την βαρύτητα της αγγλικής υποδηματοποιίας, καθώς έχουν κερδίσει άξια τον τίτλο ως “Οι καλύτεροι οίκοι υποδηματοποιίας του κόσμου” από το μυθικό Northampton. Πάμε λοιπόν να δούμε τους Αγγλικούς οίκους υποδηματοποιίας που έχουν αφήσει το στίγμα τους εδώ και αιώνες.




Η Μεγάλη Βρετανία είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την παραγωγή των καλύτερων παπουτσιών. Ένας από τους καλύτερους και πιο γνωστούς κατασκευαστές παγκοσμίως είναι ο John Lobb – και δεν το λέμε μόνο εμείς. Από το ξεκίνημα του το 1849, η λίστα των πελατών του περιλαμβάνει βασιλιάδες, μαχαραγιάδες, ηθοποιούς, τραγουδιστές, πολιτικούς και επιχειρηματικούς μεγιστάνες. Μερικά από τα ονόματα που βρίσκονται στην λίστα του είναι ο Frank Sinatra, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Roald Dahl και τον Harold MacMillan.

Σήμερα, η παράδοση συνεχίζεται, με τα παπούτσια να κατασκευάζονται χειροποίητα με τον παραδοσιακό τρόπο – με 190 βήματα και μερικές εβδομάδες να χρειάζονται για την παραγωγή του κάθε ζεύγους.

Ένα ζευγάρι παπούτσια John Lobb είναι η απόλυτη προσθήκη σε οποιοδήποτε εμφάνιση.

Crockett & Jones


Με ίδρυση στα τέλη του 19ου αιώνα από τον Charles Jones και Sir James Crockett, η εταιρεία που εδρεύει στο Northampton εξακολουθεί να ανήκει και να λειτουργεί από την τέταρτη γενιά των αρχικών ιδρυτών. Όπως και οι άλλοι Άγγλοι υποδηματοποιοί, η Crockett & Jones προτιμά μια ανθεκτική, μακρόχρονια γκάμα παπουτσιών με Goodyear ραφή.


Χρησιμοποιούν μια σχολαστική διαδικασία κατασκευής οκτώ σταδίων που εξασφαλίζει ότι τα παπούτσια τους θα πληρούν τα αυστηρά πρότυπα του οίκου. Ο James Bond του Daniel Craig φορούσε υποδήματα Crockett & Jones στις ταινίες “Skyfall” και “Specter”, υπογραμμίζοντας ότι ο οίκος συνεχίζει να λαμβάνει έντονης σημασίας σε μια αγορά γεμάτη υποδήματα.

Edward Green


Η αγαπημένη μάρκα του πρίγκηπα Κάρολου, η Edward Green, ιδρύθηκε το 1890 από έναν πρώην μαθητευόμενο υποδηματοποιό με ταπεινή καταγωγή, ο οποίος κατάφερε να διαχειριστεί ένα εργοστάσιο στο Northampton που γρήγορα μεγάλωσε και έγινε ένας απο τους μεγαλύτερους οίκους υποδηματοποιίας της Αγγλίας. Αν και δεν ανήκει πλέον σε αγγλική ιδιοκτησία, η Edward Green εξακολουθεί να εδρεύει στο Northampton της Αγγλίας, το παραδοσιακό προπύργιο της αγγλικής υποδηματοποιίας, και είναι ένας από τους τελευταίους παραγωγούς υποδημάτων υψηλής ποιότητας.

Η Edward Green προτιμά μια πιο προσεκτική προσέγγιση – μόνο 350 ζευγάρια κατασκευάζονται από τους τοπικούς τεχνίτες τους ανά εβδομάδα. Χρησιμοποιούν κατάλληλες Goodyear ραφες και πολυτελή δέρματα, σε μοντέλα μοναδικά, φτιαγμένα εξ ολοκλήρου στο χέρι με την ίδια προσοχή και φροντίδα που επιδεικνύει ο οίκος για περισσότερο από έναν αιώνα.

George Cleverley





Η George Cleverley λειτουργεί από ένα (απίστευτα κομψό) ντουέτο πατέρα-γιου, του George Glasgow Snr και του George Glasgow Jnr, ο οποίος κληρονόμησε την εταιρεία από τον επώνυμο δημιουργό της. Η Cleverley έχει πολλά εργαστήρια σε όλη την Αγγλία, συμπεριλαμβανομένου του Northampton, και έχει εξυπηρετήσει μια εκλεκτή ομάδα πελατών, από τον Winston Churchill μέχρι τον David Beckham και τον Charlie Watts των Rolling Stone.

Η Cleverley έχει πολλά παπούτσια που παίρνουν τα ονόματα τους από τους κομψούς πελάτες: “Δεν κάνουμε δείγματα, οπότε εάν ένα ζευγάρι παπούτσια κατά παραγγελία φαίνονται πολύ καλά, θα τα προσφέρουμε στην ready to wear σειρά μας.” Η πρακτική αυτή ξεκίνησε όταν ένας από τους πιο αγαπημένους πελάτες της εταιρείας, ο τραπεζίτης Baron de Redé, έδωσε πολλά ζευγάρια από τα αγαπημένα του loafers για την βιτρίνα του καταστήματος της εταιρείας στο Λονδίνο. Το De Redé loafer παραμένει ένα από τα bestselling παπούτσια της εταιρείας.

Church’s


Τα Church’s διαθέτουν μια ιστορία που καλύπτει αιώνες και είναι ένα εμπορικό σήμα που αγαπήθηκε από πολλούς άνδρες παγκοσμίως. Με μια ιστορία που ξεκινά το 1675, η οικογένεια της Church’s εγκαταστάθηκε στο Northhampton, μια πόλη που ήταν γνωστή για τους οίκους υποδηματοποιίας της.

Σήμερα, η Church’s είναι μια από τις πιο γνωστές μάρκες υποδημάτων στον κόσμο, κατασκευάζοντας μερικά από τα πιο μεγαλειώδη loafers, oxfords, και brogues. Τα περισσότερα ζευγάρια είναι χειροποίητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, έτσι ξέρετε ότι αγοράζετε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας.