Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χάρτης-σοκ από την Κύπρο: Οι Τούρκοι περικύκλωσαν το νησί – Στο απόγειο η τουρκική προκλητικότητα – «Σκληρή» ανακοίνωση από τη Λευκωσία

Οργή και ερωτηματικά προκαλεί ο σημερινός χάρτης της Α.Μεσογείου που δείχνει ξεκάθαρα τις στρατηγικές κινήσεις των Τούρκων για περικύκλωση...



Οργή και ερωτηματικά προκαλεί ο σημερινός χάρτης της Α.Μεσογείου που δείχνει ξεκάθαρα τις στρατηγικές κινήσεις των Τούρκων για περικύκλωση της Κύπρου, μέσω των γεωτρυπάνων και των πολεμικών τους συνοδειών.





Τα ερωτηματικά που προκαλούνται είναι το γιατί Λευκωσία και Αθήνα παραμένουν τόσο αδρανείς σε μια τόσο εμφανή επεκτατική ενέργεια και αρέσκονται σε «σκληρές» δηλώσεις, ανακοινώσεις και προσφυγές σε οργανισμούς που διαχρονικά δεν έχουν ευνοήσει Ελλάδα-Κύπρο καθόλου, σε αντίθεση φυσικά με την Τουρκία.

Η ανοχή στις τουρκικές προκλήσεις μπορεί μόνο να οδηγήσει σε κλιμάκωση των προκλήσεων, ακόμα και πιθανή απώλεια εθνικού εδάφους και κυριαρχίας. Η ενίσχυση της άμυνας και της επιθετικής διπλωματίας είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία.

Η Κύπρος βρίσκεται υπό τον ασφυκτικό κλοιό της Τουρκίας. Το τουρκικό γεωτρύπανο Fatih στα δυτικά, το γεωτρύπανο Yavuz στα Ανατολικά και το ερευνητικό σκάφος Barbaros στο νότιο μέρος της κυπριακής ΑΟΖ, συνθέτουν την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Δείτε τον χάρτη:


Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης συντηρούν και σήμερα τα σενάρια στρατιωτικής κινητοποίησης της Τουρκίας για την «υπεράσπιση των δικαιωμάτων» της Τουρκίας και του ψευδοκράτους. Μιλούν για ενεργοποίηση «σμήνουν» UAV στα Κατεχόμενα της Κύπρου και «προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας στην Α.Μεσόγειο».

Ο τουρκικός μηχανισμός προπαγάνδας των ελεγχόμενων από το καθεστώς Ερντογάν ΜΜΕ δεν κοιμάται ποτέ και εκμεταλλεύεται με μαεστρία τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ώστε να προχωρήσει σε νέες προκλήσεις χωρίς να λάβει απάντηση.