Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συγκεντρώνουν δύναμη πυρός οι ΗΠΑ στα στενά του Ορμούζ – Ζήτησαν τη συμμετοχής της Γερμανίας

Παρά την αρχική άρνηση της Γερμανίας να συμμετέχει σε μία τέτοια αποστολή, οι ΗΠΑ επιμένουν πως είναι καλό για να νατοϊκά συμφέροντα μια κο...


Παρά την αρχική άρνηση της Γερμανίας να συμμετέχει σε μία τέτοια αποστολή, οι ΗΠΑ επιμένουν πως είναι καλό για να νατοϊκά συμφέροντα μια κοινή ναυτική αποστολή στα στενά του Ορμούζ εναντίον του Ιράν.




Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει επίσημα από τη Γερμανία να συμμετάσχει μαζί με τη Γαλλία και τη Βρετανία σε μια αποστολή προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των πλοίων διαμέσου του Στενού του Χορμούζ, ανοικτά του Ιράν, και να καταπολεμήσουν την ιρανική επιθετικότητα, ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο.

«Έχουμε ζητήσει επίσημα από τη Γερμανία να ενώσει τις δυνάμεις της με τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο για να βοηθήσουν να διασφαλιστεί το Στενό του Ορμούζ και να καταπολεμήσουν την ιρανική επιθετικότητα. Μέλη της γερμανικής κυβέρνησης κατέστησαν σαφές πως η ελευθερία της ναυσιπλοΐας θα πρέπει να προστατευθεί… Η ερώτησή μας είναι, να προστατευθούν από ποιον», δήλωσε η εκπρόσωπος της πρεσβείας, Ταμάρα Στέρνμπεργκ-Γκρέλερ.

Οι δηλώσεις, που μεταδόθηκαν αρχικά από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, επιβεβαιώθηκαν από (άνδρα) εκπρόσωπο της πρεσβείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ