Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΧΑΦΤΑΡ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ...!!! Ανατινάχτηκε το τουρκικό κέντρο αεράμυνας & θέσεις του φιλοτουρκικού ισλαμικού καθεστώτος

Συνεχίζονται με αυξημένη συχνότητα οι συγκρούσεις στη Λιβύη, με σφοδρές επιδρομές των δυνάμεων του Χ.Χαφτάρ σε θέσεις του καθεστώτος και...


Συνεχίζονται με αυξημένη συχνότητα οι συγκρούσεις στη Λιβύη, με σφοδρές επιδρομές των δυνάμεων του Χ.Χαφτάρ σε θέσεις του καθεστώτος και των Τούρκων υποστηρικτών του. Η προέλαση των δυνάμεων του LNA στην Τρίπολη μοιάζει να είναι θέμα χρόνου πλέον, καθώς ο Χαφτάρ και οι δυνάμεις του έχουν υποστηριχθεί από ισχυρές χώρες της ευρύτερης περιοχής.




Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ξεκίνησε επτά αεροπορικές επιθέσεις σε στρατιωτικές τοποθεσίες της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), καθώς και σε στρατόπεδα πολιτοφυλακής στη Misrata και Sirte νωρίς το Σάββατο, ανέφερε ένας ανταποκριτής του Al Arabiya.

Μεταξύ των στόχων ήταν ένα τουρκικό κέντρο αεράμυνας και στρατιωτικές βάσεις στη Misrata.Ο ήχος των δυνατών εκρήξεων ακούστηκε στη Misrata, δυτικά της χώρας. Ο δικτυακός τόπος ειδήσεων της Λιβύης, Marsad, δημοσίευσε ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τη στιγμή που οι αεροπορικές επιθέσεις έπληξαν κατοικημένες περιοχές.

Επιπλέον, ο Χαλίφα Χαφτάρ προχώρησε σε διάγγελμα λέγοντας πως πλέον ήρθε η ώρα ανακατάληψης της Τρίπολης.

«Μετά από αυτή την πορεία του νικηφόρου αγώνα για την επίτευξη ενός υψηλού και ευγενούς στόχου και μετά από όλες τις θυσίες που έκανε ο στρατός μας και οι δυνάμεις που τον υποστήριζαν στον αγώνα, ο λαός και ο στρατός θα σηκώσουν μαζί το λάβαρο της νίκης στην καρδιά της πρωτεύουσας, ανακοινώνοντας την απελευθέρωσή του και τη νίκη του σε βάρος των τρομοκρατών και των υποστηρικτών τους και όλες τις ένοπλες συμμορίες που τρομοκρατούν και εκφοβίζουν τους πολίτες και υπονομεύουν την ασφάλεια τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες», είπε ο Λίβυος ηγέτης.

Πρόσθεσε απευθυνόμενος στους άνδρες του, «καταφέρατε να τον τσακίσετε και θα μπορέσετε σύντομα να τον εξολοθρεύσετε έπειτα από τόση αναμονή».

Φορώντας λευκή στρατιωτική στολή, ο στρατάρχης Χάφταρ απευθύνθηκε στις δυνάμεις του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) για να τις εμψυχώσει να συνεχίσουν την «πορεία τους προς την Τρίπολη» προτρέποντάς τις να μην στοχοθετούν κατοίκους αλλά να είναι «ανελέητες» έναντι όσων παίρνουν τα όπλα για να εμποδίσουν την είσοδο των στρατευμάτων του στην Τρίπολη.