Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέο ανθελληνικό παραλήρημα Ακάρ... «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε Αιγαίο και A.Μεσόγειο – Οι Έλληνες απειλούν την κυριαρχία μας»

Ο Χουλουσί Ακάρ προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα της ενάντια σε «απειλές» στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, εξαπο...


Ο Χουλουσί Ακάρ προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα της ενάντια σε «απειλές» στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά Ελλάδας και Κύπρου, ακολουθώντας τη «γραμμή» κλιμάκωσης που διατηρεί ο Ερντογάν τις τελευταίες μέρες.




Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μίλησε στην τελετή αποφοίτησης στρατιωτικής ακαδημίας στην Αγκυρα. «Η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στις απειλές στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακάρ, σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ.

Ακάρ: Κίνδυνοι κατά της κυριαρχίας μας

«Στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο το αξιόλογο έθνος μας συνεχίζει με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στις απειλές και τους κινδύνους που εκτοξεύονται κατά της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας μας», πρόσθεσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Στο μεταξύ, η Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και έστειλε πολεμικό υποβρύχιο στα Κατεχόμενα, για τις γεωτρήσεις.

«Με τη δύναμη που αντλούν από την αγάπη, την εμπιστοσύνη και τις προσευχές του λαού θα συνεχίσουν τον αγώνα για τα 780 χιλιάδες χλμ. εδαφών της πατρίδας, τα 462 χιλιάδες χλμ. γαλάζιας πατρίδας και την ασφάλεια των ουρανών, τη γαλήνη και ευημερία των πολιτών, μέρα και νύχτα, καλοκαίρι και χειμώνα, στα βουνά και τις ανηφόρες, εντός και εκτός συνόρων μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης», δήλωσε ακόμη, αναφερόμενος στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Τι είχε πει ο Ερντογάν

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο Ερντογάν. Σε χθεσινές δηλώσεις του, είπε πως η Τουρκία έχει την δύναμη να αντιδράσει άμεσα σε οποιαδήποτε επίθεση, η οποία θα απειλήσει την ακεραιότητα της χώρας, όπως είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε τελετή αποφοίτησης στο Εθνικό Αμυντικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

«Η Κύπρος έχει διαιρεθεί από το 1974, όταν η Τουρκία αναγκάστηκε επέμβει στο νησί μετά από ένα ελληνοκυπριακό στρατιωτικό πραξικόπημα.

Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), που ιδρύθηκε το 1983, αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία και αντιμετωπίζει μακροχρόνιο εμπάργκο στο εμπόριο. Εν τω μεταξύ, η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα ως Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία ιδρύθηκε το 1960.

Εμείς αμφισβητούμε τις μονομερείς ενέργειες των Ελληνοκύπριων στην Α. Μεσόγειο, καθώς η Λευκωσία παραβιάζει τους κανόνες.»