Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠ' ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ... Μουσικός κατηγορείται ότι προσελήφθη με πλαστό πτυχίο από τα Τίρανα, στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Υπόθεση πλαστογράφησης πτυχίου βλέπει και πάλι το φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά το θέμα αφορά μουσικό, ο οποίος κατηγορείται ότι π...


Υπόθεση πλαστογράφησης πτυχίου βλέπει και πάλι το φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά το θέμα αφορά μουσικό, ο οποίος κατηγορείται ότι προσελήφθη στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) προσκομίζοντας πλαστό τίτλο σπουδών της Ακαδημίας Καλών Τεχνών των Τιράνων.

Εισαγγελέας προτείνει, προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο επικαλούμενος τις αλλαγές που επέφερε ο νέος Ποινικός Κώδικας, την απαλλαγή του μουσικού.




Πρόκειται για 48χρονο, Βορειοηπειρώτη στην καταγωγή, κατά του οποίου ασκήθηκε, τον περασμένο Απρίλιο, ποινική δίωξη για τις πράξεις της χρήσης πλαστού εγγράφου και της απάτης, αμφότερες κατ' εξακολούθηση και εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Είχε προηγηθεί σχετική αναφορά του υπουργείου Πολιτισμού, όταν κατά τους ελέγχους των τίτλων σπουδών των υπαλλήλων του διαπιστώθηκε ότι το πτυχίο που προσκόμισε το 1995 ο κατηγορούμενος -συμμετέχοντας σε διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η ΚΟΘ για την πλήρωση οκτώ κενών θέσεων εκτελεστών οργάνων μουσικού συνόλου- ήταν πλαστό. Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, η Σχολή Μουσικής του Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών των Τιράνων βεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο δίπλωμα σπουδών «δεν εκδόθηκε για τον κατηγορούμενο και δεν ανήκει σ' αυτόν».

Υπό αυτές τις συνθήκες, η υπόθεση πήρε τον δρόμο της ανάκρισης, με τη δικογραφία να καταλογίζει στον 48χρονο ότι «παραπλάνησε τα αρμόδια διοικητικά όργανα της ΚΟΘ», επιτυγχάνοντας την πρόσληψη αλλά και τη μετέπειτα μονιμοποίηση και προαγωγή του. Κατά τα διωκτικά έγγραφα, εισέπραξε από τη στιγμή της πρόσληψής του έως τα τέλη Ιουνίου του 2018, τακτική μισθοδοσία ύψους 582.717, 17 ευρώ.