Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Λοκρίδα κι όλη η Φθιώτιδα θρηνεί για τον αδόκητο χαμό του Άρη

lamiareportΣήμερα το απόγευμα το τελευταίο αντίο στον 36χρονο, ένα από τα καλύτερα παιδιά της Λάρυμνας, που έχασε τη ζωή του στη ΛΑΡΚΟ Η ...


lamiareportΣήμερα το απόγευμα το τελευταίο αντίο στον 36χρονο, ένα από τα καλύτερα παιδιά της Λάρυμνας, που έχασε τη ζωή του στη ΛΑΡΚΟ

Η είδηση έπεσε βαριά πρώτα στη ΛΑΡΚΟ και τη Λάρυμνα και μετά σε όλη τη Λοκρίδα και τη Φθιώτιδα, αλλά και όπου ήταν γνωστός ο 36χρονος Άρης Δάρρας, που έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Πέμπτης (11/7) σε εργατικό δυστύχημα στη γερανογέφυρα της νικελοβιομηχανίας.




Η ώρα ήταν 12:30’ όταν γραφόταν ο τραγικός επίλογος στη σύντομη ζωή ενός ανθρώπου που αγαπούσε όλη η περιοχή. Με δάκρυα στα μάτια φίλοι και γνωστοί με τους οποίους μιλήσαμε δεν έλεγαν τίποτε άλλο παρά πόσο καλό παιδί ήταν.

Μεγάλος ο πόνος σε μια περιοχή που έχει ντυθεί πολλές φορές στα μαύρα για να πενθήσει θύματα της βαριάς βιομηχανίας της περιοχής. Αυτή τη φορά πονάει για το χαμό του Άρη. Είχε τελειώσει ηλεκτρονικός μηχανικός στο ΤΕΙ Λαμίας και είχε πιάσει δουλειά στη ΛΑΡΚΟ. Την ώρα που έγινε το κακό ήταν στη ρύθμιση της αξιοπιστίας του μεγάλου μηχανήματος.

Μέχρι πέρυσι το χειμώνα αγωνιζόταν ακόμη για την αγαπημένη του Προοδευτική, αλλά αποφάσισε να βοηθήσει περισσότερο ως γενικός αρχηγός με το ενδιαφέρον του στα μικρά των Ακαδημιών.

H κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 6:00' το απόγευμα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Λάρυμνα.

Γεμάτο πόνο και το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της ομάδας:

«Σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τη βαθιά του οδύνη για τον άδικο χαμό ενός εξαιρετικού παιδιού, του Άρη του Δάρρα.

Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν τον εξαίρετο χαρακτήρα και το ήθος αυτού του παιδιού, καθώς και την απερίγραπτη λύπη που σκόρπισε η είδηση του ξαφνικού θανάτου του.

Ο Άρης υπηρέτησε τη ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ως παίκτης, από πολύ νεαρή ηλικία και τα τελευταία 2 χρόνια ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, δίνοντας πάντα τον καλύτερο του εαυτό για να μπορέσει ο Σύλλογος να προοδεύσει.

Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει τη ψυχή του και να δώσει δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του να συνεχίσει.

Οι σκέψεις του Δ.Σ της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ και όλων, είναι σε αυτούς τους ανθρώπους και στο τραγικό κενό που αφήνει πίσω του ο Άρης.

Από σήμερα είμαστε φτωχότεροι. Καλό ταξίδι φίλε Άρη. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας και στις σκέψεις μας!

ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΟΣΜΗΜΑ

ΕΝΑΣ ΟΜΟΡΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ»

Τα σωματεία πολλές φορές έχουν καταγγείλει χαλαρότητα στους κανόνες ασφαλείας εξαιτίας της πίεσης για αύξηση της παραγωγής.

Διαβάστε την τελευταία ανακοίνωση από την Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ:

«Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργάτη της ΛΑΡΚΟ Αρη Δάρα, και την προσδοκία να είναι ο τελευταίος εργάτης που δίνει τη ζωή του για το επιχειρηματικό κέρδος.

Ένας ακόμη εργάτης της ΛΑΡΚΟ έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα των νεκρών εργατών που έδωσαν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο εργοστάσιο καρμανιόλα, ενώ δεκάδες άλλοι έχουν σακατευτεί.

Το συγκεκριμένο έγκλημα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αφού εδώ και πολύ καιρό οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ είχαν επισημάνει σειρά παραλήψεων που δημιουργούσαν εύλογες ανησυχίες για “ατυχήματα” στους χώρους δουλειάς.

Το συγκεκριμένο έγκλημα είναι απόρροια της εντατικοποίησης της δουλειάς, της υπερεκμετάλλευσης, του άγχους , της αβεβαιότητας για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, της απουσίας ουσιαστικών ελέγχων και μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.

Διαχρονικές και εγκληματικές είναι οι ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ διόριζαν διοικήσεις που η μια μετά την απαξιώσαν τη ΛΑΡΚΟ ποδοπατώντας δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζόμενων, μεταξύ αυτών και των μέτρων ασφάλειας.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ χωρίς να κάνουν βήμα πίσω από τις ανάγκες τους, για δουλειά με εργασιακά δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια, για σύγχρονα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας , για να γυρίζουν ζωντανοί στα σπίτια τους».

*Το σωματείο εργαζομένων της Λάρκο, αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χαμό του συναδέλφου τους και ζητώντας συνάντηση με τη Διοίκηση.