Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΥΣΤΑ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ... Αστεροειδής-γίγαντας πέρασε μόλις 70.000 χιλιόμετρα από τη Γη

Αιφνιδιασμός για NASA και συνεργάτες - Τον αστεροειδή εντόπισε παρατηρητήριο στη Βραζιλία Ένας γιγαντιαίος αστεροειδής, διαμέτρου...


Αιφνιδιασμός για NASA και συνεργάτες - Τον αστεροειδή εντόπισε παρατηρητήριο στη Βραζιλία




Ένας γιγαντιαίος αστεροειδής, διαμέτρου μεγαλύτερης των 100 μέτρων, «έπιασε στον ύπνο» την επιστημονική κοινότητα και τα όργανα παρακολούθησης της NASA και των συνεργατών της, καθώς πέρασε αιφνιδιαστικά την Πέμπτη σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Γη, μόλις 70.000 χιλιόμετρα, δηλαδή 5,5 φορές πιο κοντά από την απόσταση που χωρίζει τη Γη από τη Σελήνη.

Τον αστεροειδή εντόπισε παρατηρητήριο στη Βραζιλία, το οποίο ενημέρωσε αμέσως για το εύρημά του.

Το συγκεκριμένο ουράνιο σώμα θα μπορούσε κάλλιστα να έχει χτυπήσει την ατμόσφαιρα της Γης και να καταλήξει στην επιφάνειά της, εκτιμούν οι επιστήμονες, οι οποίοι δηλώνουν ότι αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και σε οποιαδήποτε περιοχή.

Ένας τεραστίων διαστάσεων αστεροειδής έπεσε στη Γη πριν από 65 εκατ. χρόνια, σχηματίζοντας τον σημερινό κόλπο του Μεξικού, ενώ προκάλεσε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, λόγω της ραγδαίας αλλαγής κλίματος που επέφερε η πτώση του.

Ήδη έχουν ανακαλυφθεί χιλιάδες αστεροειδείς και έχει καταγραφεί η πορεία τους, ωστόσο οι πιθανότητες ενός μεγάλου γεγονότος είναι πάντα υπαρκτές, καθώς στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει κάποιο όπλο ή μέτρο, που να αποτρέψει τη σύγκρουση αστεροειδή με τη Γη.