Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πάνω από 660 εκατ. δολάρια η αξία των κατασχεμένων «χαπιών των τζιχαντιστών»

Πάνω από 660 εκατ. δολάρια είναι η αξία της ποσότητας των ναρκωτικών χαπιών CAPTAGON, των "χαπιών των τζιχαντιστών", τα οποία κατ...


Πάνω από 660 εκατ. δολάρια είναι η αξία της ποσότητας των ναρκωτικών χαπιών CAPTAGON, των "χαπιών των τζιχαντιστών", τα οποία κατασχέθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΔΟΕ. Όπως αναφέρει το ΣΔΟΕ, η ποσότητα των χαπιών αυτών ανέρχεται σε πάνω από 5 τόνους και είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ κατασχεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.



Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ





Ολοκληρώθηκε η κοινή επιχείρηση έρευνας, από τους υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων και Λοιπών Ελεγχομένων Προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και με την συμμετοχή κλιμακίων των συναρμόδιων Διωκτικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ/Δ.Α.Α/Υ.Δ.Ν) και της Ελληνικής Ακτοφυλακής - Λιμενικού Σώματος (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ /ΕΛ.ΑΚΤ-Λ.Σ.), σε τρία εμπορευματοκιβώτια, προερχόμενα από τη Συρία. Για την ολοκλήρωση της έρευνας απαιτήθηκε η καθημερινή ενασχόληση ανθρώπινου δυναμικού 20 ατόμων, επί μια εβδομάδα.

Το σύνολο της ανακτηθείσας και κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών δισκίων CAPTAGON, ανέρχεται σε 5 τόνους, 250 κιλά και 500 γραμμάρια ( 5.250.500 γραμμάρια) που αντιστοιχεί σε ποσότητα 33.078.150 δισκίων. Σημειώνεται ότι αυτή η ποσότητα, είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ κατασχεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, οι δε εγκληματικές οργανώσεις αποστερήθηκαν έσοδα που θα ξεπερνούσαν τα 660.000.000 δολάρια.

Διενεργείται έρευνα για την ανακάλυψη των εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων, καθώς επίσης και για να διαπιστωθεί αν ο τελικός προορισμός των εμπορευματοκιβωτίων ήταν η Κίνα.