Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΤΗΓΑΝΙΣΟΥΜΕ ΑΥΓΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ...!! «Τώρα έρχεται ο πραγματικός καύσωνας» – Πού το θερμόμετρο θα δείξει 43 βαθμούς

Νέο κύμα καύσωνα προβλέπεται από την προσεχή Πέμπτη, 1η Αυγούστου 2019, σύμφωνα με εκτιμήσεις μετεωρολόγων της χώρας, οι οποίοι αναφέρο...


Νέο κύμα καύσωνα προβλέπεται από την προσεχή Πέμπτη, 1η Αυγούστου 2019, σύμφωνα με εκτιμήσεις μετεωρολόγων της χώρας, οι οποίοι αναφέρονται στην αύξηση της θερμοκρασίας, που κατά τόπους, αναμένεται να υπερβεί τους 40 βαθμούς Κελσίου. Για τον μετεωρολόγο και βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνο δε, ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να «χτυπήσει» και στους 42 βαθμούς Κελσίου.




«Στην ουσία θα είναι ο πρώτος καύσωνας καθώς μέχρι τώρα, έχουμε ζήσει ένα ήπιο καλοκαίρι», προειδοποίησε ο κ. Καλλιάνος μιλώντας στο kontra TV.

Με την πρόβλεψή του συμφωνεί και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών που σύμφωνα με τα αυτοποιημένα προγνωστικά μοντέλα του κατά τη θερμή εισβολή του προσεχούς Σαββάτου, στη Λάρισα, η θερμοκρασία θα εκτιναχθεί στους 43 βαθμούς Κελσίου!

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, προβλέπει ότι ύστερα από την πρόσφατη θερμή εισβολή και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, αναμένεται μια μικρή ανάπαυλα.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός μετεωρολόγος εκτίμησε ότι την Τρίτη η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι οι 36 – 37 βαθμοί Κελσίου, ενώ την Τετάρτη οι μέγιστες τιμές θα περιοριστούν στους 35 βαθμούς Κελσίου. Παρά ταύτα, το σκηνικό θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την Πέμπτη, καθώς αναμένεται μια νέα θερμή εισβολή. Η θερμοκρασία την Πέμπτη και την Παρασκευή θα κυμανθεί στους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Σάββατο θα πλησιάσει ξανά τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ για την Πέμπτη (01/08) και την Παρασκευή (02/08):

ΠΕΜΠΤΗ 01-08-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα βορειοανατολικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο από τα δυτικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-08-2019

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά.