Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ...!!! Ιταλία: Πρόστιμο μέχρι και 1 εκ. Ευρώ σε διασώστες που βάζουν χωρίς άδεια μετανάστες στη χώρα...!!!

Σκληραίνει κι άλλο τη στάση της η Ιταλία στο μεταναστευτικό, καθώς τα μέλη της ιταλικής Βουλής, αποφάσισαν να βάλουν τσουχτερά πρόστιμα σε ...


Σκληραίνει κι άλλο τη στάση της η Ιταλία στο μεταναστευτικό, καθώς τα μέλη της ιταλικής Βουλής, αποφάσισαν να βάλουν τσουχτερά πρόστιμα σε πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων, αν αφού διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο, εισέρχονται χωρίς την έγκριση των αρχών σε λιμάνια της χώρας.




Τα πρόστιμα αυτά θα φτάνουν το ύψος έως και ενός εκατομμυρίου ευρώ, με την Βουλή να το εγκρίνει με 322 ψήφους υπέρ και 90 κατά. Με αυτή την απόφαση σκληραίνει ακόμη περισσότερο τη στάση της, καθώς το πρόστιμο ως τώρα ήταν έως 50.000 ευρώ.

Μάλιστα, τίθεται σε ισχύ το πρόστιμο αυτό άμεσα, μόλις εγκριθεί από τη Γερουσία. Η πρόταση ήρθε μετά από απόφαση του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος είναι σε δικαστική διαμάχη με την πλοίαρχο του Sea Watch, Κάρολα Ρακέτε, που σύρθηκε στα δικαστήρια επειδή διέσωσε σημαντικό αριθμό μεταναστών και τους αποβίβασε σε λιμάνι της Ιταλίας.

Έτσι, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις βρίσκονται μπροστά σε ένα δίλημμα για το πως θα πράξουν στη Μεσόγειο, καθώς αν αποβιβάσουν μετανάστες στην Ιταλία, θα βρεθούν μπροστά σε πολύ σκληρές κυρώσεις. Ηδη μάλιστα όσα πλοία έχουν πράξει αναλόγως, έχουν κατασχεθεί από την κυβέρνηση.