Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ - Με επίσημη ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΑΜ αναγγέλει μαζική εισβολή στη Βόρειο Συρία στις 19 Ιουλίου...!! Στόχος οι Κούρδοι του PKK και του YPG...!!!

Ενεργοποιείται το επόμενο σκέλος των τουρκικών επιχειρήσεων στο βόρειο Ιράκ κατά των Κούρδων μαχητών του PKK, σύμφωνα με ανακοίνωση του ...


Ενεργοποιείται το επόμενο σκέλος των τουρκικών επιχειρήσεων στο βόρειο Ιράκ κατά των Κούρδων μαχητών του PKK, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.




Το μέτωπο που έχει ανοίξει η Άγκυρα στο βόρειο Ιράκ αποσκοπεί στην εκκαθάριση των Κούρδων από την περιοχή, με τη «βιτρίνα» της καταστροφής οπλοστασίων, αποθεμάτων και καταφυγίων που χρησιμοποιούν οι ένοπλοι μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.

Η αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας της Τουρκίας σε περιοχές Κούρδων αποτελεί μια επικίνδυνη εξέλιξη καθώς μπορεί να οδηγήσει σε νέα ρήξη τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας και να πυροδοτήσει εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Στις περισσότερες τουρκικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων, οι Τούρκοι μετρούν τους νεκρούς τους και οδηγούνται όλο και πιο κοντά στην αποδυνάμωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Η ενεργοποίηση στρατιωτικών μετώπων από την πλευρά της Τουρκίας οδηγεί σταδιακά σε μια μεγάλη ήττα και υποβάθμιση του τουρκικού κράτους.

Η Τουρκία συνεχίζει απτόητη τις επιχειρήσεις της στο βόρειο Ιράκ εναντίον των δυνάμεων των Κούρδων ανταρτών του PKK, καθώς όπως ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας πριν από λίγα λεπτά, η δεύτερη επιθετική επιχείρηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων θα ξεκινήσει την Παρασκευή.

Λίγους μήνες μετά την πρώτη επιχείρηση ονόματι «Δαγκάνα» ή αλλιώς «Operation Claw» που εξαπέλυσε η Τουρκία στις 27 Μαΐου κατά των κουρδικών δυνάμεων του PKK, η Άγκυρα αποφάσισε την έναρξη νέου κύματος επιθέσεων με στόχο την εκκαθάριση της «απειλής».

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, η επιχείρηση που θα ονομάζεται «Δαγκάνα-2» η αλλιώς «Operation Claw-2» υποδηλώνοντας την συνέχεια από την επιχείρηση του Μαΐου, θα ξεκινήσει στις 19 Ιουλίου 2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10 π.μ. (τοπική ώρα).

Επίσης, οι πληροφορίες του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας αναφέρουν ότι επιχειρησιακός αντικειμενικός σκοπός θα είναι η καταστροφή οπλοστασίων και αποθεμάτων όπλων, αλλά και καταφύγια που χρησιμοποιούν οι Κούρδοι του PKK στην περιοχή του Χαρκούρκ στο βόρειο Ιράκ.