Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

O Σίσι «στριμώχνει» τον Ερντογάν: Στέλνει εσπευσμένα στρατιωτική βοήθεια στον Χαφτάρ – «Μπλόκο» στα σχέδια της Άγκυρας

Απάντηση στα ίσια έχουμε στον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Ν.Ερντογάν από τους προέδρους της Αιγύπτου και των ΗΑΕ, οι οποίοι απέστειλαν επείγουσα στ...


Απάντηση στα ίσια έχουμε στον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Ν.Ερντογάν από τους προέδρους της Αιγύπτου και των ΗΑΕ, οι οποίοι απέστειλαν επείγουσα στρατιωτική στήριξη στις δυνάμεις του Λίβυου στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος αγωνίζεται ενάντια στους τζιχαντιστές της κυβέρνησης στην πρωτεύουσα Τρίπολη και των Τούρκων, που την σπονσονάρουν για τα δικά τους συμφέροντα ασφαλώς, τα οποία φτάνουν με την προετοιμασία οριοθέτησης ΑΟΖ με την χώρα αυτή.




Νίκη του Χαλίφα Χαφτάρ στην Τρίπολη σημαίνει ήττα των σχεδιασμών της Τουρκίας για υπονόμευση της ανακήρυξης ελληνικής ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Η Αίγυπτος επίσης απέστειλε μονάδα «στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων» στο πεδίο της μάχης στη Λιβύη για να πολεμήσουν δίπλα με τις δυνάμεις του Haftar, ανέφερε χθες το κανάλι Arabi 21.

Το ίδιο κανάλι επικαλούμενο ρωσική εφημερίδα ανέφερε ότι τα ΗΑΕ έχουν αποστείλει και σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Pantsir S1 στις δυνάμεις του Χαφτάρ, γεγονός που θα τους επιτρέψει να αναχαιτίσουν τα μαχητικά αεροσκάφη της κυβέρνησης της Λιβύης, τα οποία απώθησαν τις δυνάμεις του Χαφτάρ από το αεροδρόμιο την Τρίτη.

Εκτός από το σύστημα άμυνας Pantsir, η στρατιωτική βοήθεια περιλάμβανε και πυραύλους, πυρομαχικά πυροβολικού και συσκευές εντοπισμού νύχτας.

Πριν από δύο ημέρες, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Abdel-Fattah Al-Sisi μέσω του Aqila Saleh, προέδρου του κοινοβουλίου ανέφερε την «πλήρη υποστήριξή του» στον Λίβυο στρατηγό.

Στις 4 Απριλίου 2018, ο Χαφτάρ πραγματοποίησε στρατιωτική επίθεση για να καταλάβει την Τρίπολη και να εκδιώξει την κυβέρνηση της Λιβύης. Η επίθεση του στρατηγού συνέπεσε με τα σχέδια του ΟΗΕ για διεξαγωγή εθνικής διάσκεψης και διαλόγου στη Λιβύη.

Η Λιβύη εμπλέκεται σε εμφύλιο πόλεμο από το 2011, όταν ο Μουαμάρ Καντάφι ανατράπηκε στο πλαίσιο της Αραβικής Άνοιξης.