Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι ισχύει πραγματικά για τον άνδρα «που βρέθηκε ετοιμοθάνατος στη φωλιά μιας αρκούδας»; ΒΙΝΤΕΟ

Πότε και πού πρωτοεμφανίστηκε το φρικιαστικό υλικό με τον αποστεωμένο άνδρα που δήθεν επιβίωσε επί 30 μέρες ενός φωλιά ενός άγριου ζώου - Τ...


Πότε και πού πρωτοεμφανίστηκε το φρικιαστικό υλικό με τον αποστεωμένο άνδρα που δήθεν επιβίωσε επί 30 μέρες ενός φωλιά ενός άγριου ζώου - Τι γνωρίζουμε για τον «Αλεξάντερ»


Πριν από μερικές μέρες, η είδηση για έναν άνδρα που βρέθηκε αποστεωμένος και ετοιμοθάνατος μέσα στη φωλιά μιας αρκούδας στην Τουβά της Σιβηρίας, έκανε τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ συνοδευόμενη από φρικιαστικές φωτογραφίες και βίντεο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα πολλών ρωσικών και βρετανικών ΜΜΕ, o άνδρας που εμφανιζόταν στο επίμαχο υλικό και έμοιαζε με «μούμια» λεγόταν Αλεξάντερ, και είχε ανακαλυφθεί πρόσφατα από κάποιους κυνηγούς στη φωλιά όπου τον είχε μεταφέρει το ίδιο το άγριο ζώο, με βαριά τραυματισμένη την πλάτη του, για να τον «φάει» σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ο άνδρας υποτίθεται ότι επιβίωσε τόσες μέρες πίνοντας τα ούρα του, ενώ το γεγονός ότι είχε χτυπήσει στην πλάτη του τον εμπόδιζε να αποδράσει από τη «φυλακή» του.




Η ιστορία του «Αλεξάντερ» έγινε viral, προσελκύοντας το ενδιαφέρον χιλιάδων αναγνωστών ανά τον κόσμο, που ήθελαν να μάθουν περισσότερα για αυτό το υποτιθέμενο «θαύμα» της ανθρώπινης δύναμης και βούλησης για ζωή. Όπως φαίνεται όπως, πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για μια υπόθεση fake news που ξεγέλασε ακόμα και μεγάλους ειδησεογραφικούς ιστότοπους.

Όπως μεταδίδουν το τελευταίο 24ωρο αρκετά βρετανικά ΜΜΕ, το γεγονός ότι καμία επίσημη αρχή της Τουβά, κανένα νοσοκομείο στην περιοχή και κανένας κρατικός φορέας δεν επιβεβαιώνει την ιστορία του «Αλεξάντερ» καθιστά σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για παραπλανητική είδηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, το στόρι για τον «άνθρωπο μούμια» που «επιβίωσε έναν μήνα στη φωλιά αρκούδας» εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ρωσικό site EADdaily, που όπως φαίνεται δεν πραγματοποίησε επαρκή έλεγχο για την εγκυρότητα των πηγών του.

Συντάκτης του site είπε στην βρετανική εφημερίδα ότι είχε λάβει το βίντεο και τις φωτογραφίες από μια τοπική πηγή, που με τη σειρά της το είχε προμηθευτεί «από φίλους κυνηγούς μέσω των social media». Δύο μέρες μετά τη δημοσίευση της είδησης, το EADdaily περίμενε ακόμα από την πηγή να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.