Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προειδοποίηση: Σοβαρός κίνδυνος για πυρκαγιά και την Τετάρτη

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προειδοποιεί για πολύ σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορίας 4 ...


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προειδοποιεί για πολύ σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορίας 4 για αύριο Τετάρτη.





Σύμφωνα με την υπηρεσία οι περιοχές οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο είναι οι εξής : Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Κορινθία, η Αργολίδα, η Λακωνία και τα Κύθηρα.

Πιο συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) που υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει αναφέρει στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες , όπως και στις Περιφέρειες και στους Δήμους των συγκεκριμένων περιοχών να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα με αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Προειδοποίηση : Σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τετάρτη





Οι συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ως προς τους πολίτες περιλαμβάνουν την αποφυγή ενεργειών στην ύπαιθρο που μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά , όπως είναι το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή των υπολειμμάτων καθαρισμού, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Σημειοτέον ότι καθ’όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται ρητώς η καύση των αγρών.

Οι πολίτες καλούνται να ενημερώσουν σε περίπτωση που αντιληφθούν κάποια «εστία» φωτιάς, στο τριψήφιο νούμερο 199 που ανήκει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.