Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καταγγελία σοκ: Νοσηλεύτρια έκανε ένεση σε εγκυμονούσα με χρησιμοποιημένη σύριγγα

neakritiΗ νοσηλεύτρια από λάθος, έκανε ένεση σε εγκυμονούσα, με σύριγγα την οποία νωρίτερα είχε χρησιμοποιήσει στην καρκινοπαθή ασθενή ...


neakritiΗ νοσηλεύτρια από λάθος, έκανε ένεση σε εγκυμονούσα, με σύριγγα την οποία νωρίτερα είχε χρησιμοποιήσει στην καρκινοπαθή ασθενή




Ένα σπάνιο και πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Κρήτης ιατρικό λάθος, έχει προκαλέσει σοκ και αναβρασμό στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση για να διευκρινιστούν οι συνθήκες του περιστατικού που εκτυλίχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή στην Μαιευτική Κλινική.

Η νοσηλεύτρια που είχε βάρδια, από λάθος, έκανε ένεση σε εγκυμονούσα, με σύριγγα την οποία όμως νωρίτερα είχε χρησιμοποιήσει στην καρκινοπαθή ασθενή η οποία νοσηλευόταν στο διπλανό κρεβάτι.




Όπως όλα δείχνουν, η εργαζόμενη, αντί να πάρει στα χέρια της την γεμάτη σύριγγα, αφηρημένη, πήρε ξανά την άδεια και χρησιμοποιημένη, βάζοντας τη βελόνα στην κοιλιά της εγκύου.

Η γυναίκα, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη τρομοκρατήθηκε, φοβούμενη ότι κάποια ασθένεια, θα μπορούσε να μεταδοθεί στην ίδια και το έμβρυο που κυοφορεί.
Η εγκυμονούσα υποβλήθηκε στη συνέχεια σε ιολογικές εξετάσεις, οι οποίες βρήκαν αρνητικές, ωστόσο τέθηκε σε εφαρμογή και το Πρωτόκολλο που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις και ορίζει ιατρική παρακολούθηση του ατόμου, για διάστημα έξι μηνών, εξαιτίας και της ουσίας που είχε χορηγηθεί νωρίτερα στην καρκινοπαθή ασθενή.

Η εργαζόμενη κλήθηκε να εξηγήσει τις συνθήκες του περιστατικού, το οποίο απέδωσε σε λάθος εξαιτίας του φόρτου εργασίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ένορκη διοικητική εξέταση, την οποία διέταξε η Διοίκηση του Νοσοκομείου.