Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ ΚΙ ΑΥΤΟΝ Ο «ΟΡΕΣΤΗΣ»... Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου για την υπόθεση του serial killer

Την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ιωνά Νικόλαου έκανε αποδεκτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. ...


Την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ιωνά Νικόλαου έκανε αποδεκτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.




Μια παραίτηση που ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί. Υπό το βάρος των αποκαλύψεων και των παραλήψεων στην υπόθεση του serial killer παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου. "Παραιτήθηκα για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνο" είπε ο Ιωνάς Νικολάου.

Ο Ιωνάς Νικολάου βρέθηκε νωρίτερα στο προεδρικό Μέγαρο όπου ενημέρωσε τον Νίκο Αναστασιάδη για την απόφασή του να παραιτηθεί, την ώρα που η κοινωνία στην Κύπρο «βράζει» για την ολιγωρία των αρχών στην υπόθεση των εξαφανισμένων γυναικών και στη μη διερεύνηση των καταγγελιών πως είχαν εξαφανιστεί εδώ και χρόνια.

«Παραιτήθηκα για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνο (…) Η συνείδηση και οι Αρχές μου, μου επιβάλλουν την παραίτηση», είπε ο Ιωνάς Νικολάου, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για την αστυνομία. Τόνισε όμως ότι οι ευθύνες δεν αγγίζουν μόνο την αστυνομία αλλά και την ίδια την κοινωνία της Κύπρου και πως η αναζήτηση των ευθυνών τους αφορά όλους. Μίλησε για ανεπαρκή διερεύνηση των καταγγελιών και… άδικες κατηγορίες σε βάρος της κυβέρνησης και του ίδιου! Ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τον διορισμό ανακριτών για πλήρη και αντικειμενική διερεύνηση της πρωτοφανούς υπόθεσης που έχει σοκάρει την Κύπρο και όχι μόνο.