Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΛΑΒΟΣ ΑΛΛΑ... Στέλεχος της NASA προειδοποιεί: Μετεωρίτης ''δολοφόνος'' μπορεί να συγκρουστεί με τη Γη

Στέλεχος της NASA εκτιμά ότι αστεροειδής δολοφόνος μπορεί να συγκρουστεί σύντομα με τον πλανήτη μας. Ο Τζιμ Μπράιντενστιν έκανε δημοσί...


Στέλεχος της NASA εκτιμά ότι αστεροειδής δολοφόνος μπορεί να συγκρουστεί σύντομα με τον πλανήτη μας.

Ο Τζιμ Μπράιντενστιν έκανε δημοσίως αυτή την εκτίμηση κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Planetary Defense στην Ουάσινγκτον και εξήγησε γιατί οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν την άμυνά τους έναντι μετεωριτών.




“Πρέπει να φροντίσουμε ώστε οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται για Χόλιγουντ, δηλαδή για ταινίες. Έχει να κάνει τελικά με την προστασία του μόνου πλανήτη που ξέρουμε αυτή τη στιγμή ότι φιλοξενεί ζωή και αυτός είναι ο πλανήτης Γη”, δήλωσε ο ειδικός.

Για να εξηγήσει τι εννοεί, αναφέρθηκε στην περίπτωση του Τσελιαμπίνσκ, της πόλης της Ρωσίας κοντά στην οποία έπεσε ένας μετεωρίτης τον Φεβρουάριο του 2013, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος μετεωρίτης που χτύπησε στη Γη τον τελευταίο αιώνα. Πάνω από 1.600 άνθρωποι τραυματίστηκαν από το ωστικό κύμα, το οποίο υπολογίστηκε ότι ήταν σαν να είχαν πέσει μαζί 20 ατομικές βόμβες σαν και αυτές που έπεσαν στη Χιροσίμα. Αν και τέτοια περιστατικά εκτιμάται ότι συμβαίνουν μία φορά στα 60 χρόνια, ο Μπράιντενστιν λέει ότι έχουν συμβεί τρεις φορές τα τελευταία 100 χρόνια.

Βάσει αυτού, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ένας μετεωρίτης σαν αυτόν του Τσελιαμπίνσκ να ξαναπέσει κατά τη διάρκεια αυτής της ζωής.

“Θα ευχόμουν να μπορώ να σας πω ότι τέτοια περιστατικά είναι εξαιρετικά σπάνια, αλλά δεν είναι” κατέληξε το στέλεχος της NASA.Espresso