Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λιβύη: Τζιχαντιστές έσφαξαν και αποκεφάλισαν στρατιώτες στη πόλη Σαμπά

Η επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σημειώθηκε στην πόλη Σαμπά εναντίον στρατοπέδου των δυνάμεων του Χαλίφα Χάφταρ Εννέα στρατιώτες σκοτώθηκα...


Η επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σημειώθηκε στην πόλη Σαμπά εναντίον στρατοπέδου των δυνάμεων του Χαλίφα Χάφταρ

Εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), που πραγματοποιήθηκε σε στρατόπεδο εκπαίδευσης που ανήκει στις δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης του Χαλίφα Χάφταρ, δήλωσαν νοσοκομειακές αρχές.




Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Σαμπά, που βρίσκεται στον πετρελαιοπαραγωγό νότο της χώρας ο οποίος αποτελεί στόχο ένοπλων ομάδων που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το κενό ασφαλείας.

Ο Χάφταρ έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις του βορειοδυτικά, όπου εμπλέκονται τον τελευταίο μήνα σε μάχη για την πρωτεύουσα Τρίπολη απέναντι σε μαχητές που συμμαχούν με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της διαιρεμένης χώρας.

Συγκρούσεις μαίνονταν στα νότια προάστια της Τρίπολης στη διάρκεια της νύχτας με τις αντίπαλες δυνάμεις να πυροβολούν η μία εναντίον της άλλης με όπλα πυροβολικού, δήλωσαν κάτοικοι. Προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμες άλλες πληροφορίες.

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Σαμπά. Οι μαχητές του σκότωσαν ή τραυμάτισαν 16 ανθρώπους και απελευθέρωσαν κρατούμενους από μια φυλακή, ανέφερε η τζιχαντιστική οργάνωση σε δήλωση που ανήρτησε στο διαδίκτυο.

Στρατιωτική πηγή δήλωσε πως πραγματοποιήθηκε έφοδος σε μια φυλακή μέσα στο στρατόπεδο Τζαμπρίλ Μπάμπα χωρίς να δίνει λεπτομέρειες. Το νοσοκομείο της Σαμπά ανέφερε πως υπάρχουν εννέα νεκροί, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό του.

Ο Χάμεντ αλ-Χαϊγιάλι, επικεφαλής της τοπικής δημοτικής αρχής, δήλωσε νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters πως ένας στρατιώτης αποκεφαλίστηκε και άλλοι επτά «σφαγιάστηκαν» ή πυροβολήθηκαν. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν πτώματα καλυμμένα με κουβέρτες.

Πηγή του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) του Χάφταρ επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση σε μαχητές του ΙΚ και μαχητές του Τσαντ, όπως αποκαλεί ο ΛΕΣ μέλη φυλών που αντιτίθενται στον Χάφταρ.