Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ξέφυγε» πάλι ο Ακάρ και κατηγορεί την Αθήνα για.. προκλήσεις και ανεύθυνες δηλώσεις

Αφού αμφισβήτησε ευθέως τον ελληνικό εναέριο χώρο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κουνά τώρα το δάχτυλο στην Ελλάδα τονίζοντας ότι οι προκλη...


Αφού αμφισβήτησε ευθέως τον ελληνικό εναέριο χώρο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κουνά τώρα το δάχτυλο στην Ελλάδα τονίζοντας ότι οι προκλητικές ενέργειες δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο - Μίλησε εκ νέου για δικαιώματα που πρέπει να γίνουν «σεβαστά»

Μετά το ρεσιτάλ προκλήσεων με την αμφισβήτηση του εναέριου χώρου, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ κατηγορεί την... Αθήνα για προκλήσεις, τονίζοντς ότι δεν βοηθούν οι «ανεύθυνες δηλώσεις».




«Είναι ειλικρινής προσδοκία μας ότι δεν θα επιτραπούν οι προκλητικές ενέργειες και οι ανεύθυνες δηλώσεις, που δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Η επιθυμία μας και η προσδοκία μας είναι ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας- που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο- και της ΤΔΒΚ θα γίνουν σεβαστά. Αναμένουμε από όλες τις πλευρές να σεβαστούν αυτά τα θέματα. Αυτό είναι το πιο φυσικό δικαίωμά μας», δήλωσε το Σάββατο ο Χουλουσί Ακάρ, σε εκδήλωση για την άσκηση «Θαλασσόλυκος» της Αγκυρας.

Ο Ακάρ σημείωσε, ακόμη, ότι η «Τουρκία σε κάθε περίπτωση, εκφράζει τη στήριξή της για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο εντός του πλαισίου των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου και αναμένει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος, έκανε λόγο και για τις συζητήσεις στρατιωτικών αντιπροσωπειών για τη συμφωνία επί των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας. «Πιστεύω ότι αυτές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στο μέλλον και πιστεύω ότι θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Χουλουσί Ακάρ ααμφισβήτησε ευθέως το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου. «Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Ούτε στο παρελθόν, ούτε και σήμερα. Τα χωρικά τους ύδατα είναι έξι μίλια και ο εναέριος χώρος τους δέκα μίλια. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Το επιχείρημα των Ελλήνων είναι πως αυτό ισχύει από το 1931 και ότι κανένας δεν τους έχει πει κάτι», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.