Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φρικτές αποκαλύψεις για τον serial killer στην Κύπρο – Πέταξε στην λίμνη στην ίδια βαλίτσα μάνα και κόρη

Σοκ, φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι εξελίξεις γύρω από τις επτά συνολικά δολοφονίες που παραδέχτηκε ότι διέπραξε ο 35χρονος Η μία πλη...


Σοκ, φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι εξελίξεις γύρω από τις επτά συνολικά δολοφονίες που παραδέχτηκε ότι διέπραξε ο 35χρονος
Η μία πληροφορία πιο σοκαριστική από την άλλη. Η μία αποκάλυψη πιο φρικιαστική από την άλλη. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο 35χρονος καθ’ ομολογία serial killer Νίκος Μεταξάς, συνεχίζει να δίνει λεπτομέρειες στους ανακριτές της υπόθεσης, οι οποίοι σοκαρισμένοι τον ακούνε να περιγράφει φρικτές πτυχές της δολοφονικής του δράσης.





Την ώρα που όλες οι δυνάμεις έχουν ριχθεί στην προσπάθεια εντοπισμού των τριών πτωμάτων -μάνας και κόρης από τη Ρουμανία και της Μαρικάρ από τις Φιλιππίνες- ο 35χρονος συνεχίζει να μας σοκάρει με τους ισχυρισμούς του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανακρινόμενος εκ νέου φέρεται να είπε ότι έπνιξε την άτυχη 36χρονη Livia Florentina Bunea από τη Ρουμανία και την κόρη της Elena Natalia 8 ετών καθώς και την 29χρονη Maricar Valdez Arquila από τις Φιλιππίνες και ακολούθως να τις έβαλε σε βαλίτσες με σκοπό να τις μεταφέρει σε άλλο σημείο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κόκκινης Λίμνης κοντά στο Μιτσερό για να τις εξαφανίσει.

Το master plan της Πυροσβεστικής για Ξυλιάτο και Κόκκινη Λίμνη-Τα επόμενα βήματα
Σε δύο μέτωπα συνεχίζονται από το πρωί οι προσπάθειες για εντοπισμό των σορών που δεν έχουν ακόμη βρεθεί και ανήκουν σε τέσσερα από τα επτά θύματα του 35χρονου serial killer.

Συγκεκριμένα, στο Μιτσερό, στην Κόκκινη Λίμνη, γίνονται οι απαραίτητες προεργασίες για έναρξη των ερευνών προς εντοπισμό των πτωμάτων των ρουμανικής καταγωγής Livia Florentina Bunea και της οκτάχρονης κόρης της Elena Natalia Bunea, καθώς και της Μaricar Valdez Arquiola, τις σορούς των οποίων ο 35χρονος υποστηρίζει πως έριξε εκεί.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται στη λίμνη του Ξυλιάτου μεγάλη επιχείρηση για εντοπισμό και ανάσυρση της σορού της εξάχρονης κόρης της Marry Rose, Sierra, την οποία ο μανιακός δολοφόνος ισχυρίζεται πως πέταξε εκεί, ενώ το πρωί πραγματοποιήθηκαν νέες έρευνες και στο πεδίο βολής της Ορούντας, όπου χθες εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από πηγάδι η τρίτη, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, σορός.

Συγκλονιστικές και ανατριχιαστικές είναι, ταυτόχρονα, οι πληροφορίες σε σχέση με τον τρόπο που ο 35χρονος απαλλάχθηκε τις σορούς των τριών γυναικών στην Κόκκινη Λίμνη, καθότι, αφού τις σκότωσε, τις τοποθέτησε σε τρεις ξεχωριστές βαλίτσες και ακολούθως τις πέταξε μέσα σε αυτή.

Επανασυνελήφθη ο 35χρονος για 3 νέες υποθέσεις φόνων και απαγωγές
Επανασυνελήφθη σήμερα το μεσημέρι, δυνάμει δικαστικού εντάλματος ο 35χρονος, που τελεί υπό κράτηση για υποθέσεις απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης.




Το νέο ένταλμα σύλληψης εναντίον του, εκδόθηκε μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τρείς νέες υποθέσεις φόνων εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό το φόνο.

Στην Κύπρο Φιλιππινέζοι διπλωμάτες,μ’ αιχμές κατά κυπριακών Αρχών
Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών των Φιλιππίνων σχετικά με την υπόθεση του καθ’ ομολογίαν μανιακού δολοφόνου στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της χώρας, διά μέσου της πρεσβείας στην Αθήνα, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη διερεύνηση των δολοφονιών τριών Φιλιππινέζων στην Κύπρο. Στην ανακοίνωση, μάλιστα, εκφράζεται η στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων, των οποίων τα στοιχεία ακόμα δεν μπορούν να ανακοινωθούν.

Η πρεσβεία στην Αθήνα είχε καταγγείλει την υπόθεση εξαφάνισης των Φιλιππινέζων στις Κυπριακές Αρχές, ενώ παρακολουθούσε τις εξελίξεις σχετικά με την πορεία των ερευνών. Επίσης, παρέχουν πληροφορίες όσον αφορά τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκπρόσωποι της πρεσβείας βρίσκονται στην Κύπρο για συναντήσεις με τις Αρχές για υποστήριξη στις έρευνες. Επίσης, παρέχουν δείγματα DNA για να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των θυμάτων. Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε ετοιμότητα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων.

«Οι τρεις Φιλιππινέζες, δύο γυναίκες και ένα παιδί, είχαν δηλωθεί ελλείπουσες μεταξύ 2017-2018, με τις Κυπριακές Αρχές αρχικά να πιστεύουν ότι εξαφανίστηκαν για άλλους λόγους και δεν είχαν πέσει θύματα βίαιου εγκλήματος», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Το ΥΠΕΞ χαιρέτισε την πορεία των ερευνών μετά τον εντοπισμό των σορών στο Μιτσερό. Μάλιστα, κάνει αναφορά στον φερόμενο δολοφόνο, ο οποίος είναι Κύπριος στρατιωτικός που γνώριζε τις Φιλιππινέζες μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών.

Η ανακοίνωση καταλήγει με αναφορά στο εξάχρονο παιδί, η σορός του οποίου δεν έχει ανευρεθεί, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι έρευνες θα φέρουν ενώπιον δικαιοσύνης τον δολοφόνο.

Απάντηση της Αστυνομίας Κύπρου στις επικρίσεις: Δεν είχαμε τα νομικά εργαλεία
«Ενώπιον πρωτοφανούς εγκλήματος» βρίσκεται η Αστυνομία, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του σώματος Ανδρέας Αγγελίδης σε δηλώσεις του για την εξιχνίαση των επτά δολοφονιών του 35χρονου ιλάρχου.

Ο κ. Αγγελίδης, τονίζοντας ότι η ερευνητική ομάδα εργάζεται άοκνα και μεθοδικά, σημείωσε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν πως οδεύουμε προς διαλεύκανση των υποθέσεων.

Εξήγησε ότι ανακριτική ομάδα μελετά το ανακριτικό έργο και υλικό, ώστε να παρουσιαστεί αύριο ο ύποπτος ενώπιον δικαστηρίου, σημειώνοντας και τη μεθοδικότητα των ανακριτών. Επανέλαβε ότι η ανακριτική ομάδα θα ενισχυθεί σύντομα με εμπειρογνώμονες από τη Βρετανία.

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην Αστυνομία, ο κ. Αγγελίδης επανέλαβε ότι ο Αρχηγός του σώματος διόρισε πειθαρχική ομάδα, η οποία μέσω διοικητικής έρευνας θα αποδώσει τις ευθύνες αν υπάρχουν.

Επανέλαβε δε ότι, όσον αφορά τις εξαφανίσεις προσώπων δεν επιτρέπεται και δεν ζητήθηκε διάταγμα άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και λογαριασμών. Επεσήμανε ότι από το 2007 η Αστυνομία ζήτησε να συμπεριληφθούν απαγωγές και εξαφανίσεις στον Νόμο για την άρση όμως δεν εισακούστηκε.

«Αν η Αστυνομία είχε στα χέρια της τα νομικά εργαλεία το έργο της θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό», τόνισε.

Πηγή: politis, cyprustimes, sigmalive