Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΕΙ ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ... Η Μόσχα λέει: «Θα κατασκευάσουμε υποσυστήματα των S-400 στην Τουρκία»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι στην Τουρκία θα μπορούσαν να κατασκευαστούν μεμονωμένα εξαρτήματα για το σύστη...


Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι στην Τουρκία θα μπορούσαν να κατασκευαστούν μεμονωμένα εξαρτήματα για το σύστημα πυραύλων S-400.

“Δεν μιλάμε για κοινή παραγωγή όλων των μονάδων S-400 και δεν μπορεί, είναι νέα είδη όπλων. Αλλά για παραγωγή ορισμένων εξαρτημάτων, κατά τμήματα, βέβαια, μπορούμε να μιλήσουμε”.




Ο επικεφαλής του Κέντρου Μελέτης της σύγχρονης Μέσης Ανατολής με έδρα την Αγία Πετρούπολη, Gumer Isayev, και δηλώσεις του σε συνέντευξή του σε ρωσικό κανάλι, όπως γράφαμε πριν μια βδομάδα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η καλύτερη απάντηση στις απειλές των ΗΠΑ για την πλήρη παύση των παραδόσεων των αεροσκαφών F-35, λόγω της αγοράς ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 για την Τουρκία, θα είναι η ενίσχυση των αμυντικών σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία στον τομέα του στρατιωτικού εξοπλισμού.

Νέα στρατιωτικά συμβόλαια μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας θα ήταν μια πραγματική «έκπληξη» για την Ουάσινγκτον, η οποία εξακολουθεί να ασκεί μεγάλη πίεση στην Τουρκία με την ελπίδα να εισέλθει σφήνα στη ρωσοτουρκική στρατιωτική συνεργασία.

Ο Ρώσος αξιωματούχος πιστεύει ότι το ζήτημα της αγοράς τέτοιων όπλων υψηλής τεχνολογίας αφορά σε μεγάλο βαθμό πολιτικό ζήτημα, επομένως η αμερικανική πίεση στην Τουρκία «με τον περιορισμό των προμηθειών F-35 θα γυρίσει ανάποδα» και κατά των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα «οι χώρες παραγωγής όπλων δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση την αλλαγή προμηθευτή από τους εταίρους τους και κάνουν τα πάντα για αυτό.

«Φυσικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες, θεωρούν ολόκληρα δική τους την αγορά της Τουρκίας και όλες οι δηλώσεις για την απόκτηση των πυραύλων S-400 που προηγήθηκαν ήταν αντιληπτές ως οδυνηρές, αλλά αφορούν αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα», δήλωσε ο Ρώσος ειδικός.

Πρόσθεσε δε ότι, στην περίπτωση των πυραύλων S-400, εξετάζεται μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας επί του παρόντος μια επιλογή για την πιθανή παραγωγή αυτών των συστημάτων στην τουρκική επικράτεια, η οποία θα ήταν πολύ πιο σημαντική από την αγορά των ίδιων των πυραύλων.