Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καταληψίες του ξενοδοχείου City Plaza επιτέθηκαν στην ιδιοκτήτρια και σε τηλεοπτικό συνεργείο! (βίντεο)

Αγνωστοι έχουν καταλάβει το ξενοδοχείο εδώ και τρία χρόνια – Απελπισμένη η ιδιοκτήτρια δέχεται προπηλακισμούς, ύβρεις και απειλές κάθε...


Αγνωστοι έχουν καταλάβει το ξενοδοχείο εδώ και τρία χρόνια – Απελπισμένη η ιδιοκτήτρια δέχεται προπηλακισμούς, ύβρεις και απειλές κάθε φορά που επιχειρεί να εισέλθει στο κτίριο

Επίθεση δέχθηκε η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου City Plaza, το οποίο τελεί υπό κατάληψη τα τελευταία τρία χρόνια. Η Αλίκη Παπαχελά πήγε ξανά να ζητήσει να αποχωρήσουν οι καταληψίες αλλά το μόνο που… πήρε ήταν σπρωξιές και ύβρεις. «Ποιον σπρώχνεις;», έλεγε η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου στους καταληψίες, οι οποίοι της απαντούσαν: «Η κάμερα δεν μπαίνει μέσα».




Οι καταληψίες υποδέχθηκαν την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου και το συνεργείο του OPEN TV, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γιωργίας Λαγού, με βρισιές και σπρωξιές. Στο αποκλειστικό βίντεο του OPEN φαίνονται οι καταληψίες να μην επιτρέπουν την είσοδο στην ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου. «Όποτε τολμάω να περάσω από εδώ, προπηλακίζουν, σπρώχνουν, βρίζουν», λέει η ιδιοκτήτρια.

Εδώ και τρία χρόνια το ξενοδοχείο τελεί υπό κατάληψη από ομάδα αγνώστων. «Αυτοί εδώ οι άνθρωποι που με δέρνουν και με διώχνουν, τι είναι στην περιουσία μου;», διερωτάται η κυρία Παπαχελά. Η ίδια απαιτεί το δίκιο της. Ζητεί εξηγήσεις για την καταπάτηση της περιουσίας της και θέλει να αποχωρήσουν.

Παρά τις τρεις εισαγγελικές εντολές και τις προσπάθειες της ιδιοκτήτριας να εκκενωθεί ο χώρος, οι καταληψίες βρίσκονται ακόμη μέσα στο χώρο του ξενοδοχείου. «Γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, γίνεται κάποιου είδους πορνεία», καταγγέλλει και τονίζει ότι εκείνη συνεχίζει να πληρώνει ΕΝΦΙΑ και φόρους για το κτίριο που δεν της επιτρέπεται να αξιοποιήσει.




Το χρονικό της κατάληψης

Στις 22 Απριλίου 2019 συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που ομάδες ατόμων κατέλαβαν το κτίριο. Πιο συγκεκριμένα, στις 22 Απριλίου 2016 η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες μπήκε στο επί έξι χρόνια εγκαταλελειμμένο City Plaza και με τη συνεισφορά αλληλέγγυων από την Ελλάδα και το εξωτερικό μετέτρεψε το κτίριο της οδού Αχαρνών σε χώρο στέγασης προσφύγων. Σε αυτό έχουν μείνει αρκετοί πρόσφυγες, στους οποίους έχει προσφερθεί εκτός από στέγη και φαγητό. Πάντως, η ιδιοκτήτρια καταγγέλλει ότι στο ξενοδοχείο, πλέον, γίνεται αλισβερίσι ναρκωτικών και πορνεία.