Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Μπροστάρηδες» με το εθνόσημο οι Ευέλπιδες στα διεθνή γυμνάσια της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ!

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για την έναρξη των πιο διάσημων και διεθνώς αναγνωρισμένων στρατιωτικών ασκήσεων Στρατιωτικών Ακαδη...


Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για την έναρξη των πιο διάσημων και διεθνώς αναγνωρισμένων στρατιωτικών ασκήσεων Στρατιωτικών Ακαδημιών, του "Sandhurst Military Skills Competition" , δεν θα μπορούσε να λείπει η εκπροσώπηση της γαλανόλευκης και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.




Με το εθνόσημο σε πρώτο πλάνο στις εξαιρετικά σημαντικές αυτές ασκήσεις και διαγωνισμούς, αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά η εμβάθυνση της στρατηγικής συμμαχίας της Ελλάδας και των ΗΠΑ, που αντικατοπτρίζεται σε τέτοιου είδους συνεργασίες και συνεκπαιδεύσεις.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας της Ελλάδας, σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στις ασκήσεις αυτές, ο τεταρτοετής δόκιμος της Σχολής Ευελπίδων, Χούπης Αθανάσιος μίλησε για τη σημασία οικοδόμησης σχέσεων με άλλες χώρες.

Οι αμερικανικές και διεθνείς στρατηγικές εταιρικές σχέσεις που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες πέντε δεκαετίες στον ανταγωνισμό στρατιωτικών δεξιοτήτων βασίζονται σε ένα θεμέλιο κοινών αξιών, εμπειριών και οράματος, που αποτελούν την "ραχοκοκαλιά" στην οποία εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου ο θεσμός του ""Sandhurst Military Skills Competition".

Πιο συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός αυτός ενδυναμώνει τις σχέσεις με τους συμμάχους και τους εταίρους των ΗΠΑ, όπως η Ελλάδα, για την ενίσχυση της πολυεθνικής συνοχής και της διαλειτουργικότητας και προβάλλει την αντοχή και τα ταλέντα και χαρίσματα των μελλοντικών ηγετών των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλο τον κόσμο.


Ο διαγωνισμός του τρέχοντος έτους είναι ένα διήμερο μάθημα με διάφορα ημερήσια και νυχτερινά γεγονότα που εστιάζουν τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο συνεργασίας ομάδας αλλά και στην ανάδειξη ηγετικών δεξιοτήτων.

Δείτε βίντεο: