Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι ουρανοξύστες στις ΗΠΑ σκοτώνουν ένα δισεκατομμύριο πουλιά κάθε χρόνο

Το Σικάγο, με τις πολυάριθμες γυάλινες υπερκατασκευές του είναι η πιο επικίνδυνη πόλη για τους φτερωτούς ταξιδιώτες Οι επιστήμονες εκτιμού...


Το Σικάγο, με τις πολυάριθμες γυάλινες υπερκατασκευές του είναι η πιο επικίνδυνη πόλη για τους φτερωτούς ταξιδιώτες
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο πτηνά πεθαίνουν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ όταν συγκρούονται με κτίρια, ειδικά με τους γυάλινους ή φωτισμένους ουρανοξύστες.


Το Σικάγο, με τις πολυάριθμες γυάλινες υπερκατασκευές του είναι η πιο επικίνδυνη πόλη σύμφωνα με τους ερευνητές για τους φτερωτούς ταξιδιώτες.




Περισσότερα από 5 εκατομμύρια πουλιά από τουλάχιστον 250 διαφορετικά είδη, πετούν μέσα από το κέντρο της πόλης την άνοιξη.

Μια άλλη παγίδα για τα πουλιά είναι ο διάσημος ορίζοντας του Μανχάταν.

Η Susan Elbin, διευθύντρια συντήρησης και επιστήμης στην πόλη της Νέας Υόρκης και σε μια οργάνωση υπεράσπισης πτηνών, εξηγεί πως τα πουλιά πετάνε σε ένα δέντρο για να ξεκουραστούν και στην πραγματικότητα είναι η αντανάκλαση σε κάποιο κτίριο με γυαλί.

Η σύγκρουση τα τραυματίζει και τα σκοτώνει. Όπως γράφει ο Guardian tα περισσότερα πουλιά μεταναστεύουν στις ΗΠΑ τη νύχτα, όταν ο εναέριος χώρος είναι δροσερός και ήρεμος και συχνά καταλήγουν να διασχίζουν τις πόλεις επειδή η λάμψη τους ξεχωρίζει και τα προσελκύει.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι τα πουλιά προσελκύονται από το φως, οπότε όταν πετούν πάνω από μια φωτεινή πόλη το βράδυ, φυσικά στρέφονται προς αυτήν, χωρίς να γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε επικίνδυνο έδαφος με αντανακλάσεις που τα μπερδεύουν. Κάθε πόλη με δομές από γυαλί και λαμπερά φώτα το βράδυ είναι ένοχη, αλλά μερικές είναι πιο επικίνδυνες για τα πουλιά.

Ορισμένα είδη πτηνών είναι πιο επιρρεπή σε κτιριακές συγκρούσεις. Μια ξεχωριστή μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα διαπίστωσε ότι τα σπουργίτια είναι μεταξύ αυτών των ειδών. «Πρέπει να συνυπάρξουμε με το οικοσύστημα επειδή είμαστε μέρος αυτού, κ όπως και τα πουλιά», λέει η έκθεση. Το να σβήνουν τα φώτα στα κτίρια τη νύχτα για μερικές εβδομάδες κατά τη διάρκεια της αιχμής της μετανάστευσης είναι ένα απλό πρώτο βήμα και θα κάνει μια μεγάλη διαφορά, είναι μια από τις προτάσεις που κάνουν οι ειδικοί για την προστασία άγριας ζωής. Επίσης προτείνουν πιο φιλικά και ακίνδυνα για τα πουλιά υλικά στα πολύ ψηλά κτίρια.