Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Ξεπαπαδέα επιβεβαιώνει: Ήταν και στον Αρτεμίου και στο υπ. Δικαιοσύνης

protothemaΗ γραμματέας Διαφθοράς κυρία Αναστασία Ξεπαπαδέα απαντά στο πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος ότι είναι νόμιμο και ηθικό να εκπρο...


protothemaΗ γραμματέας Διαφθοράς κυρία Αναστασία Ξεπαπαδέα απαντά στο πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος ότι είναι νόμιμο και ηθικό να εκπροσωπεί το γραφείο Αρτεμίου και ταυτόχρονα να εργάζεται και στο υπ. Δικαιοσύνης ως διευθύντρια του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης - Σάλος από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας - Το Πρώτο Θέμα απαντά: Το πόσο νόμιμα ήταν όλα αυτά τα οποία έκαναν ο Αρτεμίου και ο Πετσίτης θα αποδειχθεί όταν ανοίξουν οι λογαριασμοί τους που ερευνώνται, το ηθικό ας το κρίνουν οι πολίτες




Σάλο έχει προκαλέσει η νέα αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος για την ταυτόχρονη παρουσία της κυρίας Αναστασίας Ξεπαπαδέα ως διευθύντριας του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και ως εκπροσώπου της νομικής εταιρείας του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου .
Με επιστολή της η κυρία Ξεπαπαδέα επιβεβαιώνει ότι υπήρξε πληρεξούσια δικηγόρος της κυπριακής εταιρείας και και ισχυρίζεται ότι αυτό δεν είναι μεμπτό, νομικώς ή ηθικώς.
Όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», η Νατάσα Ξεπαπαδέα, σημερινή γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και διορισμένη από τον Ιούνιο του 2015 ως διευθύντρια του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος το 2016, το 2017 και το 2018 της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd με έδρα. Ο κ. Αρτεμίου είναι το πρόσωπο με το οποίο είχε συνταξιδέψει στη Βενεζουέλα το 2013 ο σημερινός υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκος Παππάς, ενώ βρίσκεται και στο επίκεντρο της μεγάλης έρευνας των ελληνικών και κυπριακών αρχών για εταιρείες οι οποίες εμπλέκονται σε εμβάσματα που τροφοδοτούσαν μεταξύ άλλων και τον τραπεζικό λογαριασμό του συμμαθητή του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη.

Η ανακοίνωση του Πρώτου Θέματος




Σε απάντηση της κυρίας Ξεπαπαδέα, το Πρώτο Θέμα εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Η γενική γραμματέας Διαφθοράς κυρία Αναστασία Ξεπαπαδέα επιβεβαίωσε πλήρως το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος ότι λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του νομικού γραφείου του Αρτεμίου και μιας κυπριακής εταιρείας αγνώστου ιδιοκτήτη.
Όλα αυτά τα έκανε το 2016, 2017, 2018, ενώ ήταν ταυτοχρόνως διορισμένη διευθύντρια (στην αρχή) και ειδική συνεργάτις (μετά) από το 2015 στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.
Ήταν δηλαδή, κυβερνητικό στέλεχος (και μάλιστα από το 2018 προήχθη και σε γενική γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς) και ταυτόχρονα εξυπηρετούσε νομικά και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου. Το 2018 μάλιστα αντιδίκησε και με το Δημόσιο, «παραστάθηκε» κατά την νομική ορολογία εναντίον του Δημοσίου και υπέρ του γραφείου του Αρτεμίου και μίας αγνώστων στοιχείων κυπριακής εταιρείας, ενώ ήταν δημόσια λειτουργός και μάλιστα στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Τώρα ο κ. Αρτεμίου των Panama Papers εθεάθη πρώτα στη Βενεζουέλα με τον κ. Νίκο Παππά, μετά στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα μάθαμε ότι έχει φορολογικό εκπρόσωπο τον κ. Μανώλη Πετσίτη στην Ελλάδα και τώρα πληροφορηθήκαμε ότι για τις νομικές του δουλειές χρησιμοποιεί ένα στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, την κυρία Ξεπαπαδέα.

Πόσο τυχαίο είναι όλο αυτό το σκηνικό, το κρίνει ο καθένας.

Υ.Γ. Το πόσο νόμιμα ήταν όλα αυτά τα οποία έκαναν ο Αρτεμίου και ο Πετσίτης θα αποδειχθεί όταν ανοίξουν οι λογαριασμοί τους που ερευνώνται από τις ελληνικές και κυπριακές Αρχές καθώς και των δεκάδων κυπριακών εταιρειών που έχουν αυτοί στήσει. Το πόσο ηθικό πάντως είναι να δουλεύετε για ένα δικηγόρο σαν τον Αρτεμίου και ταυτοχρόνως να υπηρετείτε την κυβέρνηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης αφήστε το καλύτερα στην κρίση των πολιτών.»

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς

«Στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς αναφέρονται τα εξής:
«Η Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κα. Αναστασία Ξεπαπαδέα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ως πρώτη απάντηση στο συκοφαντικό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος και σε όσους άκριτα το αναπαράγουν: Δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό να επιχειρείται η σπίλωση και ο στιγματισμός μου, ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ο συντάκτης και οι εμπνευστές της απίθανης κατασκευής θα κληθούν να λογοδοτήσουν αρμοδίως για το συκοφαντικό δημοσίευμα που μετατρέπει σε «σκάνδαλο» την κατά νόμον εκπροσώπηση ενός νομικού προσώπου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να ζητήσουν την άποψή μου πριν με συκοφαντήσουν, καθώς ήδη γνώριζαν ότι ουδέν (ηθικώς ή νομικώς) μεμπτόν υφίσταται σε βάρος μου. Όμως, ακόμη και η παραπληροφόρηση έχει ως όριο την ηθική και το νόμο για τα οποία δήθεν κόπτεται ο συντάκτης του δημοσιεύματος».