Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μουσουλμάνα βουλευτής στις ΗΠΑ καταγγέλλει αύξηση των απειλών κατά της ζωής της μετά από ανάρτηση του Τραμπ

Μια μουσουλμάνα βουλευτής των Δημοκρατικών γνωστοποίησε χθες ότι δέχεται ολοένα και περισσότερες απειλές κατά της ζωής της, μετά την...



Μια μουσουλμάνα βουλευτής των Δημοκρατικών γνωστοποίησε χθες ότι δέχεται ολοένα και περισσότερες απειλές κατά της ζωής της, μετά την ανάρτηση βίντεο από τον Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο την κατηγόρησε πως αποπειράται να υποβαθμίσει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

«Μετά το tweet του προέδρου το απόγευμα της Παρασκευής, έχω βρεθεί αντιμέτωπη με αύξηση των άμεσων απειλών κατά της ζωής μου -πολλές από αυτές παραθέτουν, ή απαντούν, στο βίντεο του προέδρου», ανέφερε η Ιλάν Όμαρ σε ανάρτησή της στο Twitter.




«Τα βίαια εγκλήματα και άλλες πράξεις μίσους από πλευράς ακροδεξιών εξτρεμιστών και λευκών εθνικιστών βρίσκονται σε άνοδο σε αυτήν εδώ τη χώρα και σε όλο τον κόσμο», συνέχισε. «Δεν μπορούμε πλέον να αγνοούμε ότι ενθαρρύνονται από τον άνθρωπο που ασκεί το ανώτατο αξίωμα στη χώρα», συμπλήρωσε.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος «ανέβασε» την Παρασκευή (12/04) ένα βίντεο στο Twitter που εικονίζει την Όμαρ κατά τη διάρκεια ομιλίας της για τη μεταχείριση των μουσουλμάνων μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 παρεμβάλλοντας εικόνες του World Trade Center καθώς φλέγεται. «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!» ήταν η λεζάντα που πρόσθεσε με όλα τα γράμματα κεφαλαία\
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, άλλοι Δημοκρατικοί πολιτικοί, ανάμεσά τους δύο υποψήφιοι για την προεδρία, ο Μπέρνι Σάντερς και η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, υπερασπίστηκαν την Ιλάν Όμαρ και κατηγόρησαν τον Τραμπ ότι υποκινεί βία και σπέρνει το μίσος.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ δήλωσε χθες ότι ζήτησε να επανεξεταστούν τα μέτρα που εφαρμόζονται για την προστασία της βουλευτού, της οικογένειάς της και του προσωπικού της.

«Τα λόγια του προέδρου ζυγίζουν έναν τόνο, κι αυτή η γεμάτη μίσος, εμπρηστική ρητορική δημιουργεί αληθινό κίνδυνο», σημείωσε σε ανακοίνωσή της, για να προσθέσει: «Ο πρόεδρος Τραμπ πρέπει να κατεβάσει αυτό το προσβλητικό και επικίνδυνο βίντεο».

Η Όμαρ, η οικογένεια της οποίας εγκατέλειψε τη Σομαλία για να σωθεί από τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα όταν εκείνη ήταν οκτώ ετών, έγινε πέρυσι η μία από τις δύο πρώτες μουσουλμάνες που εξελέγησαν στο αμερικανικό Κογκρέσο.