Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απήγαγαν δύο κουβανούς γιατρούς και σκότωσαν τον αστυνομικό που τους προστάτευε

Δύο Κουβανοί γιατροί απήχθησαν και ο αστυνομικός που είχε αναλάβει την προστασία τους δολοφονήθηκε σήμερα στη βορειοανατολική Κένυα από ά...



Δύο Κουβανοί γιατροί απήχθησαν και ο αστυνομικός που είχε αναλάβει την προστασία τους δολοφονήθηκε σήμερα στη βορειοανατολική Κένυα από άνδρες που πιστεύεται ότι είναι Σομαλοί ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.




Τρεις αστυνομικοί αυτής της περιοχής της Κένυας, που είναι στα σύνορα με τη Σομαλία, επεσήμαναν ότι οι δύο γιατροί και ο αστυνομικός δέχθηκαν επίθεση στην πόλη Μαντέρα σήμερα το πρωί την ώρα που πήγαιναν στη δουλειά τους.

«Ο αστυνομικός σκοτώθηκε και οι δύο γιατροί απήχθησαν», δήλωσε μια αστυνομική πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. «Με δεδομένο τον τρόπο δράσης και το γεγονός ότι κατευθύνθηκαν προς τα σομαλικά σύνορα, έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι οι απαγωγείς είναι σεμπάμπ» ανέφερε.

Αυτή η πηγή εκτίμησε ότι οι δύο γιατροί και οι απαγωγείς τους εξακολουθούν να βρίσκονται σε κενυατικό έδαφος.

Οι δύο αυτοί γιατροί ανήκουν σε μια ομάδα εκατό γιατρών από την Κούβα που μετέβησαν στην Κένυα στα μέσα του 2018 για να ενισχύσουν τις υπηρεσίες υγείας στη χώρα ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τον Νοέμβριο μια Ιταλίδα εθελόντρια έπεσε θύμα απαγωγής από το χωριό Τσακάμα στη νοτιοανατολική Κένυα από μια ένοπλη οργάνωση που άνοιξε πυρ εναντίον των κατοίκων του χωριού, με αποτέλεσμα να τραυματίσει πέντε ανθρώπους, ανάμεσά τους και δύο παιδιά. Ακόμη δεν έχει εντοπιστεί.

Οι απαγωγές αλλοδαπών είναι σπάνιες στην Κένυα, όμως μπορούν να επιφέρουν καταστροφικό πλήγμα στον τομέα του τουρισμού, κρίσιμου για την οικονομία της χώρας.