Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μενίδι: Επιτέθηκαν με αεροβόλο όπλο σε όχημα της Πυροσβεστικής

Eπίθεση με αεροβόλο όπλο και πέτρες εξαπέλυσαν το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, άγνωστοι εναντίον πυροσβεστών που επιχείρησαν να σβήσουν φωτιά ...


Eπίθεση με αεροβόλο όπλο και πέτρες εξαπέλυσαν το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, άγνωστοι εναντίον πυροσβεστών που επιχείρησαν να σβήσουν φωτιά η οποία είχε εκδηλωθεί σε κάδο απορριμμάτων κοντά σε καταυλισμό στο Μενίδι.




Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για φωτιά που είχε ξεσπάσει στη συμβολή των οδών Βαρδουσίων και Ιλισού και άμεσα στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες.

Μόλις, όμως, ολοκλήρωσαν την κατάσβεση και επέστρεψαν στο όχημά τους διαπίστωσαν το παρμπρίζ είχε υποστεί φθορές και αρχικά λόγω μίας τρύπας που δημιουργήθηκε σε αυτό θεωρήθηκε ότι ενδεχομένως κάποιοι είχαν πυροβολήσει εναντίον του οχήματος. Τελικά από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι άγνωστοι χρησιμοποίησαν αεροβόλο όπλο χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Το γεγονός αυτό, ωστόσο, είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής, που εξαιτίας της εγκληματικότητας έχουν μετατραπεί σε «άβατο» ακόμη και για τους αστυνομικούς.




Όπως επισημαίνει στο ethnos.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάκης, «οι περιοχές της Δυτικής Αττικής είναι κυριολεκτικά παραδομένες στο έλεος των κακοποιών, χωρίς κανένας να δίνει σημασία. Υπηρεσίες αιχμής, όπως η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής που εγκαινιάστηκε πέρυσι από τον πρωθυπουργό βρίσκονται πραγματικά στα όρια της διάλυσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Και προσθέτει: «Η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική. Το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών είναι πραγματικά τεράστιο, αλλά δυστυχώς κανείς δεν ακούει, κανείς δεν ενδιαφέρεται. Το να δέχονται αστυνομικοί επιθέσεις για εμάς είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Πολλές φορές συνάδελφοι έχουν δεχτεί επιθέσεις και μέσα σε καταυλισμούς και έξω από αυτούς. Κάποιοι μας βλέπουν ως αναλώσιμους από ό,τι φαίνεται».

Σε απόγνωση βρίσκονται και οι κάτοικοι της περιοχής. «Ακόμα και στις επτά το απόγευμα φοβόμαστε να βγούμε έξω από το σπίτι μας. Κλειδωνόμαστε μέσα και κάνουμε τον σταυρό μας. Οι πυροβολισμοί δεν έχουν σταματήσει, βρίσκουμε συνεχώς στα μπαλκόνια μας σφαίρες. Και την Αστυνομία να καλέσεις δεν γίνεται τίποτα. Πολλές φορές καλείς και δεν έρχονται καν, αφού ακόμα και οι αστυνομικοί φοβούνται να πλησιάσουν. Κάτι πρέπει να γίνει, όμως, δεν αντέχουμε άλλο», αναφέρει κάτοικος που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.