Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λευτέρης Παπαδόπουλος στον Ανδρέα το 1993: «Γαμ@ς, Πρόεδρε;»!..ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΥ

ΑΠΟ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΟΦΟΡΕΙ... ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ… Κατά γενική ομολογία, ο γεννημένος το 1935 ...


ΑΠΟ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΟΦΟΡΕΙ... ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…

Κατά γενική ομολογία, ο γεννημένος το 1935 συνταξιούχος δημοσιογράφος των «Νέων», Λευτέρης Παπαδόπουλος, είναι ο κορυφαίος στιχουργός ελληνικών τραγουδιών τα τελευταία 50 χρόνια. Την περασμένη Κυριακή, έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» που «θάφτηκε» από τα υπόλοιπα ΜΜΕ, αν και είναι σωστό «περιβόλι». Ο 84χρονος Λευτεράκης μίλησε στον δεύτερο σύζυγο της Μαρίας Δαμανάκη, Δημήτρη Δανίκα, με τον οποίο ήσαν επί χρόνια συνάδελφοι στον «Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη». Ο «Στόχος» σπεύδει να καταγράψει μερικά από όσα είπε, για να δούμε αν θα αντιδράσουν οι ευαίσθητες φεμινίστριες του Σύριζα και των άλλων κομμάτων…




1)Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος δήλωσε στον Δανίκα ότι είναι μέγας μ@νολάτρης κι ότι μπορεί να αντέξει τα πάντα εκτός την έλλειψη γυναίκας και αιδοίου. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι σε αυτό μοιάζει 100% με τον Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος έκλεβε τις γυναίκες των φίλων του. Στις 10 Οκτωβρίου 1993, αμέσως μετά την εκλογική νίκη του ημιθανούς Ανδρέα Παπανδρέου απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη, ο τότε διευθυντής των «Νέων» Λέων Καραπαναγιώτης κάλεσε τον Ανδρέα και την Δήμητρα σπίτι του, μαζί με στελέχη της εφημερίδας. Εκεί, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος έκανε την θρασύτερη ερώτηση όλων των εποχών, που έχει κάνει ποτέ στην Ελλάδα ένας δημοσιογράφος σε έναν πρωθυπουργό: «Πρόεδρε, γαμείς;»!..

ΣΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕ Ο ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ – ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

2) Η Μυρσίνη Λοΐζου είναι βαφτισιμιά του. Λέει γι’ αυτήν στο «Πρώτο Θέμα» ο Λ. Παπαδόπουλος: «Εγώ τη βάφτισα. Η μάνα της ήταν η Μάρω Λοΐζου. Διάσημη συγγραφέας παιδικών βιβλίων... Είναι μαλακισμένη. Ηταν πάρα πολύ όμορφο και έξυπνο παιδί. Αλλά φοβάμαι πως έμπλεξε. Κυρίως έμπλεξε με τον άντρα της. Και έβγαλε μια κακία. Πάντα ήταν εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Η Μυρσίνη βρισκόταν σε κατάσταση έσχατης πενίας. Είναι ξεφτίλα αυτό που έκανε. Ετσι, λόγω ανάγκης, άρχισε να εισπράττει τη σύνταξη της μητέρας της. Η πράξη είναι απαράδεκτη. Ομως θα βρέθηκε σε κατάσταση έσχατης φτώχειας. Γι’ αυτό το έκανε. Αλλιώς δεν έχει καμία δικαιολογία.»

3) Λίγο μετά, ο Λ. Παπαδόπουλος «θάβει» και τον μπαμπά της Μυρσίνης, τον κουμπάρο του και κορυφαίο κομμουνιστή συνθέτη Μάνο Λοΐζο: «Ομως ο Μάνος ερωτεύτηκε μια ηθοποιό, τη Δώρα Σιτζάνη. Ηταν μούναρος και παιδί με μπέσα… Ο Μάνος Λοΐζος ήταν πολύ μελαγχολικός, αλλά του άρεσε το μ@νί. Μαζί με άλλους πήγαινε σε ειδικό ξενοδοχείο στα Πετράλωνα. Ο ξενοδόχος τούς έδινε καρτελάκια με αρίθμηση, το ένα, το δύο, το τρία κ.ο.κ. Οπως κάνουν στο συσσίτιο. Ο Μάνος πήγαινε εκεί για να γαμ@σει»!...

4) Για την ακροαριστερή τραγουδίστρια Νατάσα Μποφίλιου, ο Λ. Παπαδόπουλος λέει στον Δανίκα: «Μ’ αρέσει η Νατάσσα Μποφίλιου. Καλή φωνή, ωραίο μ@νάκι, είναι και αριστερή.»

5) Ο Λ. Παπαδόπουλος δηλώνει φανατικός Πασόκος και ομολογεί ότι έβγαλε πάρα πολλά χρήματα στην ζωή του: «Είμαι 84 ετών. Εχω διαπρέψει επαγγελματικά. Σε ό,τι έχω κάνει. Εβγαλα πολλά λεφτά. Κι όμως δεν μου φτάνουν.» Παρόλα αυτά, δηλώνει πως για την κατάντια της Ελλάδος φταίει ο Καπιταλισμός και γι’ αυτό είναι εναντίον του Καπιταλισμού, αν και πάμπλουτος!..

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΤΑΓΟΣ ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΤΑ «ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ» ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ…

6) Το κλού της συνεντεύξεως έρχεται στο τέλος. Ο Δανίκας του ζητάει ένα από τα περίφημα «Απαγορευμένα ποιήματά» του, που σκέπτεται να εκδώσει μετά θάνατον. Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος αρχίζει να απαγγέλλει:

«Εκεί που πήγαινα για λούτσα
σκάει στον κ@λο μου μιά π@τσα.
Κοιτάζω μπρός, κοιτάζω πίσω…
ποιός με γ@μεί να εντοπίσω.
Αλλά κανείς και πουθενά…
Και η σούφρα μου να με πονά...»!!

Αυτοί, δυστυχώς, είναι οι πνευματικοί άνθρωποι στην σημερινή Ελλάδα. Ο «Στόχος» αποκαλύπτει ότι ο Λευτέρης Παπαδόπουλος ήταν επί χρόνια στενός φίλος με τον συνομήλικό του Σπύρο Ζουρνατζή, τον μετέπειτα υφυπουργό Τύπου του Μαρκεζίνη και αρχηγό της «Νεολαίας των Προοδευτικών». Μάλιστα το 1972, μεσούσης της Χούντας ο Λευτέρης είχε γράψει κι ένα τραγούδι για τον Απρίλη, που τραγούδησε η Πόπη Αστεριάδη (σε μουσική Βασίλη Κουμπή) αλλά πήγε «άπατο». Μάλλον δικαιολογημένα, δεδομένου ότι οι στίχοι έχουν το μαύρο τους το χάλι: «Αγόρι μου, ξανθέ μου Απρίλη / σαν δυοσμαρίνι ευωδάς / κάθε που με ξεπροβοδάς / μ’ ένα φιλί στα χείλη./ Αγόρι μου, ξανθέ μου Απρίλη / άσπρα μου δόντια δροσερά / ποια Παναγιά καλοκυρά / μωρό σ’ εγλυκοφίλει; / Αγόρι μου ξανθέ μου Απρίλη / έλα στο πλάϊ μου ξανά / να γιάνει ό,τι με πονά / κι όσα ο καιρός θα στείλει»!..




Η «ΤΣΟΥΛΑ» ΦΛΕΡΥ ΝΤΑΝΤΩΝΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ «ΜΑΛΑΚΙΕΣ» ΤΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ: Αν άλλος Έλληνας είχε πεί σε συνέντευξή του παρόμοιες αισχρότητες, θα είχε γίνει πρωτοσέλιδο. Τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, όμως, τον σεβάστηκαν οι μπολσεβίκοι δημοσιογράφοι, ίσως γιατί πέρασε πρόσφατα ένα σοβαρό έμφραγμα, ίσως γιατί υπήρξε δάσκαλος των περισσοτέρων. Μόνη εξαίρεση, το «Κουτί της Πανδώρας» του Κώστα Βαξεβάνη, όπου ο αναρχοκομμουνιστής σκηνοθέτης, Αντώνης Μποσκοΐτης, αποκάλυψε το εξής πικάντικο περιστατικό:

«Είναι 2007, τέτοιες μέρες. Με τον δημοσιογράφο Κώστα Μπαλαχούτη έχουμε γύρισμα στο σπίτι του Λευτέρη Παπαδόπουλου στου Φιλοπάππου. Κάνουμε μια σειρά που λέγεται «Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού» για την αγορά του DVD - ο Μπαλαχούτης έχει τη δημοσιογραφική επιμέλεια κι εγώ τη σκηνοθεσία. Μπαίνοντας στο χώρο του, ο Παπαδόπουλος με πιάνει απ' τα μούτρα (κυριολεκτικά όμως): «Εσύ δεν είσαι, παλιομαλάκα, αυτός που πήγε κι έκανε ταινία την τσούλα τη Φλέρυ Νταντωνάκη;» Κόκαλο εγώ! Τα χάνω με τον...βόρβορο και δεν τολμάω ν' αρθρώσω λέξη. Συνεχίζει ο Παπαδόπουλος: «Ναι, ρε, αυτήν λέω, τη Νταντωνάκη, που την είχα συναντήσει κάποτε και μου είχε πει ''Λευτεράκη, θα μου γράψεις καμία επιτυχία, γιατί ο Χατζιδάκις όλο μαλακίες μού δίνει;''»…»