Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία αντιδρά στην άρνηση του Βελγίου για δίωξη Κούρδων Ισχυρίζεται ότι το PKK απαγάγει παιδιά και τα εκπαιδεύει σε Ελλάδα και Ιράκ

Μάρτιος 10, 2019. 08:44 Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι Κούρδοι που ζουν στο Βέλγιο απαγάγουν παιδιά από τις οικογένειές τους στη χώρα αυτή α...


Μάρτιος 10, 2019. 08:44
Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι Κούρδοι που ζουν στο Βέλγιο απαγάγουν παιδιά από τις οικογένειές τους στη χώρα αυτή αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τα αποστέλλουν στην Ελλάδα και το Ιράκ για εκπαίδευση προκειμένου να τα εντάξουν στις στρατιωτικές πτέρυγες το PKK.
Το Εφετείο των Βρυξελλών αποφάσισε την Παρασκευή ότι τα μέλη του PKK δεν μπορούν να κατηγορηθούν για τρομοκρατία, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί τρομοκρατίας για 36 υπόπτους σε υπόθεση του PKK στη χώρα.




Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκία «για την άρνηση της ποινικής δίωξης από τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα του Βελγίου σχετικά με 36 φυσικά και νομικά πρόσωπα που συνδέονται με το PKK είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι την Παρασκευή, σύμφωνα με την τουρκική Daily Sabah.

Ο Ακσόι τόνισε ότι η απόφαση μπορεί να προσβληθεί προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τη νομική της πάλη ‘αποφασιστικά’.

Η απόφαση ήρθε μετά την προσφυγή της Ομοσπονδιακής Εισαγγελικής Αρχής σε προηγούμενη απόφαση.

Οι Εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι η ετυμηγορία έρχεται σε αντίθεση με το Βέλγιο και την ΕΕ, που αναγνωρίζουν την κουρδική ομάδα ως τρομοκρατική οργάνωση.
--
The Hellenic Information Team
Tο παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το © Βαλκανικό Περισκόπιο-Γιῶργος Ἐχέδωρος