Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μπλακ άουτ: Να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητεί ο Γκουαϊδό!

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ζήτησε από το κοινοβούλιο να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Βενεζουέλα, που παραμένει γι...


Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ζήτησε από το κοινοβούλιο να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Βενεζουέλα, που παραμένει για πάνω από 72 ώρες χωρίς ηλεκτρισμό!





Ο Χουάν Γκουαϊδό ζήτησε, επίσης, από τη Βουλή να επιτραπεί η είσοδος στη Βενεζουέλα ανθρωπιστικής βοήθειας και κάλεσε τον πληθυσμό να κατέβει στους δρόμους “διότι το καθεστώς αφήνει τους ανθρώπους να πεθαίνουν” και τον στρατό “να σταματήσει να καλύπτει τον δικτάτορα”, τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.




Υπενθυμίζεται ότι από το απόγευμα της 7ης Μαρτίου, οι κάτοικοι της Βενεζουέλας δεν έχουν φως, νερό, μέσα συγκοινωνίας και επικοινωνίας και συναντούν όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης.
Βενεζουέλα: Γκουαϊδό – Μαδούρο και… ΗΠΑ
“Θα ζητήσω από την Εθνοσυνέλευση να επιτρέψει επίσης “να ζητηθεί διεθνής παρέμβαση”, ανακοίνωσε ο Γκουαϊδό, πρόεδρος του Σώματος και αυτοανακηρυχθείς “προσωρινός πρόεδρος” που έχει αναγνωριστεί από περίπου 50 χώρες.


Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 250 τόννοι ανθρωπιστικής βοήθειας, τρόφιμα και φάρμακα, που προέρχονται κυρίως από τις ΗΠΑ, βρίσκονται στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία και την Βραζιλία.

Η κυβέρνηση Μαδούρο αντιτάχθηκε στις 23 Φεβρουαρίου στην είσοδο της βοήθειας στην χώρα, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για απόπειρα μεταμφιεσμένης αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης.