Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μία και… καμία! Τελευταία κακοκαιρία πριν την άνοιξη!

Λίγη ακόμη… υπομονή πρέπει να κάνουμε, καθώς όλα δείχνουν πως η κακοκαιρία που αναμένεται και αύριο, Παρασκευή 15.03.2019, σε ολόκληρη τη χ...


Λίγη ακόμη… υπομονή πρέπει να κάνουμε, καθώς όλα δείχνουν πως η κακοκαιρία που αναμένεται και αύριο, Παρασκευή 15.03.2019, σε ολόκληρη τη χώρα, θα είναι ίσως η τελευταία και πως οδεύουμε πια προς την άνοιξη αφού ο καιρός θα βελτιωθεί ήδη από το σαββατοκύριακο!





Η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έχει ήδη προειδοποιήσει πως την Παρασκευή περιμένουμε βροχές, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, με τον μετεωρολόγο, Νίκο Καντερέ, να μιλά για τα καιρικά φαινόμενα που περιμένουμε τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά αναφέρει: «Μικρή μεταβολή παρουσιάζει απόψε (σ.σ. Πέμπτη 14.03.2019) ο καιρός, με ένα σύστημα που έρχεται από τα δυτικά, το οποίο θα δώσει βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, έτσι ώστε αύριο (σ.σ. Παρασκευή 15.03.2019) το πρωί και προς το μεσημέρι να φτάσουν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Πρόκειται για μία μεταβολή που δεν θα την χαρακτήριζα ιδιαίτερα ισχυρή. Είναι παροδική και εν πάση περιπτώσει είναι και η τελευταία, αφού και τυπικά πλέον, μπαίνουμε, σιγά-σιγά, στην άνοιξη.




Ειδικά για την Αττική την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή νωρίς το πρωί, θα έχουμε κάποια παροδική βροχή και πιθανόν καταιγίδα. Στη συνέχεια όμως ο καιρός θα βελτιωθεί, έτσι ώστε αύριο να υπάρχει αρκετή λιακάδα και στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Στη συνέχεια, ο καιρός δείχνει, μετά από αυτήν την ψυχρή εισβολή που είχαμε, να βελτιώνεται, να ανεβαίνει η θερμοκρασία».

Ο καιρός το σαββατοκύριακο και την επόμενη εβδομάδα
Ο κ. Καντερές συνεχίζει, παρουσιάζοντας πώς θα είναι ο καιρός το σαββατοκύριακο:

«Το Σάββατο θα έχουμε λιακάδα, ενώ περισσότερη ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας θα έχουμε την Κυριακή και τη Δευτέρα, που θα είναι πράγματι πάρα πολύ καλές ημέρες, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Την επόμενη εβδομάδα και την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός παραμένει καλός, ενώ Πέμπτη προς Παρασκευή θα έχουμε μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας και ένα βοριαδάκι, χωρίς όμως να χαλάει την έννοια του καλού καιρού.

Έτσι, πιστεύω ότι έχουμε μπει οριστικά στην άνοιξη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αργότερα μέσα στην άνοιξη δεν θα έχουμε κάποια μεταβολή, όπως άλλωστε συνηθίζεται, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να προβλεφθεί από τώρα. Οπωσδήποτε όμως, από το χειμώνα έχουμε ξεφύγει, πιστεύω, οριστικά«.