Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ... «Μακεδονία ξακουστή»... τέλος στην Αθήνα -Δεν το έπαιξαν οι μπάντες στην μαθητική παρέλαση...

Για πρώτη φορά η μεγάλη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε χωρίς να ακουστεί ...


Για πρώτη φορά η μεγάλη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε χωρίς να ακουστεί το «Μακεδονία ξακουστή».




Ούτε οι μπάντες, ούτε η Φιλαρμονική δεν έπαιξαν το γνωστό εμβατήριο, για πρώτη φορά, λίγο καιρό μετά την Συμφωνία των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ να έχει νέο όνομα το «Βόρεια Μακεδονία». Κάτι που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε εκατομμύρια Ελληνες πολίτες.

Μάλιστα, η απουσία του εμβατηρίου «Μακεδονία ξακουστή» έγινε... αισθητή από πολίτες, μαθητές και επίσημους.

Παράλληλα, για το θέμα ρωτήθηκε ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας μετά το τέλος της παρέλασης. Ο κ. Κώστας Γαβρόγλου υποστήριξε πάντως ότι δεν ευθύνεται το υπουργείο Παιδείας για τη συγκεκριμένη απόφαση. Αντίθετα, «φωτογράφισε» ως υπεύθυνους την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και τον Δήμο Αθηναίων. «Νομίζω πως η ευθύνη της σημερινής παρέλασης είναι στην Περιφέρεια και στον Δήμο. Με δικές τους διαδικασίες αποφάσισαν τι θα παίξουν» τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.

Μένει να φανεί αν θα ακουστεί αύριο στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη.